Veikkaus aloittaa muutosneuvottelut – 240 työsuhdetta voi päättyä

Veikkaus aloittaa valmistautumisen rahapelijärjestelmän muutoksiin tällä hallituskaudella. Yhtiö aloittaa muutosneuvottelut, joiden piirissä on lähes koko organisaatio, yhteensä 825 ihmistä.

Neuvottelut voivat johtaa enimmillään noin 240 henkilön työsuhteen päättymiseen sekä merkittäviin muutoksiin työsuhteen ehdoissa enimmillään 195 ihmisen osalta.

Veikkaus suunnittelee myös pelipaikkojen määrän vähentämistä 65 pelisalista noin 40–50:een. Neuvotteluissa käsitellään myös Tampereen kasinon mahdollista sulkemista.

Taustalla on hallitusohjelmaan kirjattu suunnitelma avata rahapelijärjestelmä kilpailulle ja siirtää osa Veikkauksen digitaalisesta rahapeliliiketoiminnasta osaksi kansainvälistä lisenssipelimarkkinaa. Veikkauksella on säilymässä monopoli lotossa ja fyysisissä peliautomaateissa.

– Pelialan muutokseen valmistautuminen ja kansainvälistyminen ovat todella tärkeä osa Veikkauksen kasvustrategiaa, sanoo toimitusjohtaja Olli Sarekoski tiedotteessa.

Tavoitteena olla menestyvin rahapeliyhtiö

Sarekosken mukaan Veikkaus aikoo investoida uuteen liiketoimintaan ja haluaa olla Suomen menestyvin rahapeliyhtiö ja merkittävä toimija kansainvälisillä markkinoilla. Tavoitteena on toimintamalli, jolla Veikkaus pystyy keskittymään ydinliiketoimintaansa, jotta yhtiö kykenisi vastaamaan muutoksiin Veikkauksen tehtävissä, toimintaympäristössä ja pelialalla.

– Haluamme olla kilpailukykyisiä tulevassa lisenssimarkkinassa sekä elinvoimaisia monopolimarkkinassa. Siksi tarvitsemme toimintaamme muutoksia, jotka koskevat koko yhtiötä, Sarekoski toteaa.

Veikkaukselle tulevat muutokset merkitsevät uutta aikakautta ja muutoksia, joissa koko organisaatio käydään läpi kannattavuuden ja kasvun näkökulmasta, Sarekoski sanoo.

– Joudumme tekemään myös vaikeita ratkaisuja. Osalle nämä muutokset voivat tarkoittaa työsuhteen päättymistä. Välitämme ja huolehdimme heistä, Sarekoski sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat