Mainos

Veikkauksen tekemät uudistukset rokottavat yhtiön kassavirtaa isolla kädellä – näin paljon muutokset maksavat lähivuosina

4:07
Veikkaus tiedotti suurista muutoksista – näin toimitusjohtaja kommentoi uudistusta

Veikkaus tiedotti torstaina tekevänsä mittavan uudistuksen muun muassa rahapeliautomaattien määriin ja rahapelejä pelaavien asiakkaiden tunnistautumiseen. Uudistukset tulevat näkymään tulevien vuosien aikana kalliisti yhtiön tuloksessa. 

Video: Näin toimitusjohtaja Olli Sarekoski kommentoi Veikkauksen tekemää uudistusta.

Rahapeliyhtiö Veikkauksen tuoreet vastuullisuutta lisäävät toimenpiteet rokottavat yhtiön tulosta toimitusjohtaja Olli Sarekosken mukaan noin 150–200 miljoonalla eurolla vuodessa.

– Arvioimme, että nyt päätetyt toimenpiteet vaikuttavat yhtiön tulokseen täysimääräisesti toimeenpantuina jokusen vuoden kuluttua siten, että tämän vuoden tulostasoon verrattuna tulos tulee pienentymään noin 150–200 miljoonaa euroa vuositasolla, Sarekoski kertoo Kauppalehdelle.

Tunnistautuminen tuo vielä oman lisänsä 

Ensi vuonna tulosvaikutus on noin 50 miljoonaa euroa ja seuraavana 150 miljoonaa tähän vuoteen verrattuna.

– Pakollisen tunnistautumisen loppuhäntä tulee 2023, jolloin tulee vielä pieni lisähintalappu, Sarekoski toteaa.

Esitetyissä tulokseen vaikuttavissa luvuissa ei ole huomioitu arpajaislakimuutosta tai uutta mahdollista liiketoimintaa.

Veikkauksen virallinen, tilinpäätöksessä ilmoitettu liikevaihto oli vuonna 2018 runsaat kolme miljardia euroa ja liiketulos runsaan miljardin. Tosin ”todellinen” liikevaihto on 12,8 miljardia euroa.

Pyrkimyksenä saada tuottoja Suomeen

Veikkauksen pyrkiessä parantamaan vastuullisuutta toiminnassaan tavoitteena on myös pyrkiä turvaamaan markkinajohtajuus Suomessa myös digipuolella sekä olemaan kilpailukykyinen kansainvälisessä b2b-liiketoiminnassa.

Tarkoitus ei kuitenkaan ole lähteä itse myymään pelejä ulkomaille kuluttajille, vaan hyödyntää osaamista esimerkiksi tarjoamalla pelejä muille peliyhtiöille, saada siitä tuottoa Suomeen ja hyödyntää skaalautuvuutta.

– Selvitystyö on kesken, ja näemme, että sillä voisi olla merkittävää vaikutusta niin Veikkaukselle, Veikkauksen edunsaajien tuottonäkymälle kuin myös suomalaiselle yhteiskunnalle, Sarekoski selventää.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja