Veera oli vähällä jäädä kaatuvan puun alle Helsingissä – mukana oli 3- ja 5-vuotiaat lapset: "Ei meinannut itkusta tulla loppua"

0:38
Katso videolta, minkälaista tuhoa puun kaatuminen aiheutti.

Myrskyn riepottama puu rysähti tänään iltapäivällä kerrostalon pihamaalle Helsingissä. Talon asukkaat kertovat, että tilanteessa vältyttiin täpärästi henkilövahingolta.

Henkilövahingoista ei raportoitu myöskään tämän puun kaatumisen yhteydessä, mutta tilanne oli luonteeltaan varsinainen läheltä piti -hetki.

– Vaimo oli kotona ja itse olin juuri tulossa kotiin. Vaimoni kuuli rytinää ja näki puun heilahtavan. Hän meni ulos katsomaan ja siellähän se puu oli meidän käytössä olevan auton päällä, Joona Haavisto kertoo MTV Uutisille.

"Onneksi ei käynyt pahemmin"

Taloyhtiön pihalla parkissa seisova auto ei kuitenkaan ollut pariskunnan ainoa huolenaihe.

– Pihalla oli äiti ja lapset ja he meinasivat jäädä alle. Todella hyvä että auto oli siinä edessä. Olisi voinut käydä paljon pahemmin. Kuulin että he saivat lehtiä ja vähän oksiakin päälleen. Juttelin heidän kanssaan kun odottelin palokuntaa paikalle, Haavisto kertoo huojentuneena.

– Onneksi ei tosiaan käynyt pahemmin. Autoja saa aina hommattua ja tärkeämpää on, ettei ihmisille käynyt mitään, hän lisää.

"Kuului hirveä rysähdys"

Veera Timonen oli tulossa kotiin 3- ja 5-vuotiaiden lastensa kanssa päiväkodista, kun hän kohtasi pelottavan näyn.

– Puussa heilui aluksi pienempi oksa, jota jäimme katsomaan hetkeksi ja ihmettelemään sitä ääntä. Sitten kuului hirveä rysähdys ja isompi oksa lähti siitä kaatumaan aivan meidän kohdalla. Onneksi siinä oli auto vieressä, jonka päälle suurimmat oksat katkesivat, niin ne eivät osuneet meihin.

Timosen ja tämän lasten päälle lensi lehtiä ja pienempiä oksia. Timosen käteensä saamat naarmut eivät olleet vakavia eikä hän raportoinut henkilövahinkoja tilanteen yhteydessä. Lapset säilyivät tilanteessa ehjinä, mutta kova ääni sai pienokaiset hätääntymään.

– Lapset säikähtivät kovasti ja säikähdin kyllä itsekin. Ja varsinkin tämä pienempi oli kovin hädissään siinä. Ei meinannut itkusta tulla loppua. Ääni oli niin kova että sitä varmaan lapset eniten säikähtivät.

– Piti siinä vähän aikaa miettiä, että mitä siinä oikein tapahtui, se kävi niin äkkiä. Onneksi ei käynyt pahemmin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja