Varusmies oli hukkua – poliisi aloittaa esitutkinnan

Yhdeksän varusmiestä joutui hukkumisvaaraan – näin tapahtunutta kommentoi esikuntapäällikkö 7:07
Video: Yhdeksän varusmiestä joutui hukkumisvaaraan – näin tapahtunutta kommentoi esikuntapäällikkö

Uudenmaan prikaatissa tapahtuneen vakavan onnettomuuden tutkintavastuu on siirtynyt poliisille.

Onnettomuus tapahtui viime viikolla rannikkojääkäritutkinnon tasokokeen yhteydessä. 

Varusmiesten oli tarkoitus tehdä maihinnousu veneestä, kun yksi varusmies vajosi veden alle. 

Varusmiestä elvytettiin, jonka jälkeen hänet kiidätettiin Meilahden sairaalaan Helsinkiin. 

Hänen tilaansa kuvattiin onnettomuuden jälkeen vakavaksi loukkaantumiseksi. Kyseisen varusmiehen lisäksi myös kahdeksan muuta oli hukkumisvaarassa.

− Poliisi aloittaa nyt oman esitutkinnan tapahtuneesta, ja tämä alkaa tapahtuneen tilannekuvan hahmottamisella, toteaa tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Mats Sjöholm Länsi-Uudenmaan poliisista tiedotteessa.

Rikosnimike on tässä vaiheessa palvelurikos.

– Onnettomuus on erittäin valitettava ja on tärkeää, että se tutkitaan perinpohjaisesti, jotta saamme selvyyden onnettomuuteen johtaneista syistä. Mahdolliset muutokset koulutukseen selviävät myöhemmin, kertoi esikuntapäällikkö, komentaja Pekka Snellman aiemmin.

Onnettomuustutkintakeskuksen (Otkes) aiemmin kertoman mukaan yhteensä yhdeksän varusmiestä joutui tilanteessa hukkumisvaaraan.

Poliisista kerrotaan STT:lle, että kolmen ihmisen osuutta onnettomuuteen selvitetään.

Esitutkinnan aikana poliisi muun muassa tekee kuulusteluja sekä omaa paikkatutkintaa. Lisäksi kootaan kirjallista näyttöä.

− Poliisi tekee esitutkintaa yhdessä Puolustusvoimien kanssa. Onnettomuustutkintakeskuksen tutkimuksella ja poliisin esitutkinnalla on osin erilliset tavoitteet, mutta mahdollisuuksien mukaan tehdään kuitenkin myös yhteistyötä, Sjöholm toteaa.

Poliisi ilmoitti tänään keskiviikkona, että se ei nyt ota kantaa veden alle joutuneen varusmiehen terveydentilaan tai muihin häntä koskeviin tietoihin.

Turman tutkinta siirtyi poliisin mukaan sille, koska tätä edellyttävät sotilaskurinpidosta ja rikostorjunnasta puolustusvoimissa annetun lain säännökset.

Lue myös:

    Uusimmat