Mainos

Väyrynen: Puutulleista kynnyskysymys

Venäjän WTO-jäsenyydelle

Ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrysen mukaan Suomi pyrkii nostamaan raakapuun tullit ehdoksi Venäjän WTO-jäsenyydelle Siperian ylilentomaksujen ja Venäjän rautatietariffien ohella.

Ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen sanoo, että Venäjän aikeista nostaa raakapuun vientitulleja on muodostumassa kynnyskysymys Venäjän WTO-jäsenyydelle. -Suomi ei anna periksi puutulliasiassa, vakuuttaa Väyrynen.

Pietarin kansainväliseen talousfoorumiin osallistunut Väyrynen keskusteli puutulleista mm. Euroopan unionin talouskomissaarin Peter Mandelsonin kanssa.

Väyrysen mukaan Suomi pyrkii nostamaan raakapuun tullit ehdoksi Venäjän WTO-jäsenyydelle Siperian ylilentomaksujen ja Venäjän rautatietariffien ohella. -Olemme yrittäneet viestittää Venäjälle, että puutullit ovat pitkällä tähtäimellä haitallisia myös Venäjälle eikä ainoastaan Suomelle, sanoo Väyrynen.

Väyrynen lisää, että puutullit ovat EU:n ja Venäjän vuonna 2004 laatiman WTO-pöytäkirjan hengen vastaisia. Pöytäkirjassa Venäjä sitoutuu luopumaan vapaakaupan esteistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.