Hovioikeus korotti Sipulikanavan perustajan vankeustuomiota – Tor-verkossa toimineen kanavan avulla välitettiin huumeita

1:07
Sipulikanava toimi Tor-verkossa.

Hovioikeus on korottanut Sipulikanavan perustajan huumetuomiota.

Helsingin hovioikeus on tuominnut Tor-verkossa toimineen Sipulikanavan perustajan Kim Hjalmar Holvialan neljän vuoden vankeuteen avunannosta 18 törkeään huumausainerikokseen ja 12 huumausainerikokseen.

Hovioikeus korotti Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden helmikuussa 2019 antamaa 3 vuoden ja 4 kuukauden tuomiota.

Tuomio koskee Tor-verkossa vuosina 2014-2017 toimineen Sipulikanava -sivuston perustajan ja ylläpitäjän vastuuta sivuston niin kutsutun /tori/-osion kautta ostetuista ja myydyistä huumausaineista.

Hovioikeuden mukaan Holviala ei ollut hyötynyt itse taloudellisesti huumausainekaupoista. Ylläpitäessään Sipulikanavaa ja ryhtyessään sen käytettävyyttä parantaviin toimenpiteisiin vastaaja oli kuitenkin edistänyt Sipulikanavan kautta käytyä laajamittaista huumausainekauppaa.

– Vastaajan menettelyä ei voitu pitää rikoslaissa tarkoitetulla tavalla huumausaineiden välittämisenä, mutta vastaajan katsottiin kuitenkin rangaistavalla tavalla edistäneen niitä huumausainekauppoja, jotka oli näytetty tehdyiksi Sipulikanavan kautta, Helsingin hovioikeuden tiedotteessa kerrotaan. 

Hovioikeus äänesti tuomiosta, sillä yksi jäsen katsoi, että Holviala oli välittänyt huumeita ja syyllistynyt siten törkeään huumausainerikokseen. Tämän syytteen hovioikeus kuitenkin hylkäsi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja