Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Vatsan hyvinvointi houkuttelee piimän käyttöön

lehmä
lehmäCopyright MTV3i/AP GraphicsBank 2000
Julkaistu 23.08.2002 00:44

Piimää kaadetaan lasiin, koska se on vatsaystävällistä, hyvänmakuista ja terveellistä, selviää Maitotuotteiden käyttö 2002 -tutkimuksesta. Piimä valitaan juomaksi hieman eri syin kuin maito. Maidon valintaperusteiksi mainitaan useimmiten tottumus, kalsiumin saanti ja terveellisyys. Suomen Gallup Elintarviketieto Oy:n tekemän tutkimuksen mukaan piimän juontia ovat eniten lisänneet vuoden aikana piimää paljon käyttävät, pääkaupunkiseudulla asuvat ja eteläsuomalaiset. Tutkimukseen osallistui 820 yli 15-vuotiasta henkilöä.

Joka kymmenes juo piimää päivittäin

Suomalainen juo piimää keskimäärin 15,2 litraa vuodessa. Viiden viime vuoden aikana piimän käyttöuskollisuudessa ei ole juuri tapahtunut muutoksia. Piimää juo päivittäin tai lähes päivittäin noin joka kymmenes tutkimukseen osallistuneista. Harvoin tai satunnaisesti piimää juo 27 prosenttia vastaajista, kun taas 34 prosenttia vastaajista ei käytä piimää lainkaan.

Eniten piimää juovat yli 54-vuotiaat suomalaiset, joista lähes joka neljäs nauttii piimää päivittäin tai melkein joka päivä. Eniten piimää juovien ikäryhmästä jopa joka toinen ilmoittaa pitävänsä piimästä melko paljon tai erittäin paljon. Vähiten happaman raikas piimä maistuu alle 24-vuotiaille nuorille, joista joka toinen ei juo piimää lainkaan. Sama ikäryhmä onkin jogurtin suurkuluttajia.

Piimävalikoima on laaja

Piimää juodaan lähinnä Pohjoismaissa, ja Suomi kulkee piimän kulutuksen kärjessä. Markkinoilla on suuri valikoima piimälaatuja. Rasvapitoisuuden mukaan juomaksi voi valita 0-, 0,5-, 1- tai 2,5-prosenttista piimää. Valikoimasta löytyy niin luomua kuin vähälaktoosista sekä terveyttä edistävillä bakteerikannoilla valmistettua piimää. Suosituin eri laaduista on perinteinen rasvaton piimä.

(MTV3-Finfood)

Lisää aiheesta:

Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvullaKaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?Tutkimus: Tulivuorenpurkaus saattoi käynnistää yhden maailmanhistorian pahimmista tappotaudeistaNyt tarkkana! Verohallinnolta tuleva viesti voi olla huijausMitä päivälliseksi? Tätä Hanna Partanen suosittelee perussalaattiainesten sijaan – "Paljon enemmän kuitua"Tutkimus havaitsi kohonneen suolistosyöpäriskin yllättävällä ryhmällä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:37
    Juomat

    Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvulla

  • 06:45
    Marjat

    Kaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?

  • Eilen21:01
    Tiede

    Tutkimus: Tulivuorenpurkaus saattoi käynnistää yhden maailmanhistorian pahimmista tappotaudeista

  • Eilen18:55
    Verkkohuijaukset

    Nyt tarkkana! Verohallinnolta tuleva viesti voi olla huijaus

  • Eilen16:52
    Ruoka

    Mitä päivälliseksi? Tätä Hanna Partanen suosittelee perussalaattiainesten sijaan – "Paljon enemmän kuitua"