Vatsan hyvinvointi houkuttelee piimän käyttöön

Piimää kaadetaan lasiin, koska se on vatsaystävällistä, hyvänmakuista ja terveellistä, selviää Maitotuotteiden käyttö 2002 -tutkimuksesta. Piimä valitaan juomaksi hieman eri syin kuin maito. Maidon valintaperusteiksi mainitaan useimmiten tottumus, kalsiumin saanti ja terveellisyys. Suomen Gallup Elintarviketieto Oy:n tekemän tutkimuksen mukaan piimän juontia ovat eniten lisänneet vuoden aikana piimää paljon käyttävät, pääkaupunkiseudulla asuvat ja eteläsuomalaiset. Tutkimukseen osallistui 820 yli 15-vuotiasta henkilöä.

Joka kymmenes juo piimää päivittäin

Suomalainen juo piimää keskimäärin 15,2 litraa vuodessa. Viiden viime vuoden aikana piimän käyttöuskollisuudessa ei ole juuri tapahtunut muutoksia. Piimää juo päivittäin tai lähes päivittäin noin joka kymmenes tutkimukseen osallistuneista. Harvoin tai satunnaisesti piimää juo 27 prosenttia vastaajista, kun taas 34 prosenttia vastaajista ei käytä piimää lainkaan.

Eniten piimää juovat yli 54-vuotiaat suomalaiset, joista lähes joka neljäs nauttii piimää päivittäin tai melkein joka päivä. Eniten piimää juovien ikäryhmästä jopa joka toinen ilmoittaa pitävänsä piimästä melko paljon tai erittäin paljon. Vähiten happaman raikas piimä maistuu alle 24-vuotiaille nuorille, joista joka toinen ei juo piimää lainkaan. Sama ikäryhmä onkin jogurtin suurkuluttajia.

Piimävalikoima on laaja

Piimää juodaan lähinnä Pohjoismaissa, ja Suomi kulkee piimän kulutuksen kärjessä. Markkinoilla on suuri valikoima piimälaatuja. Rasvapitoisuuden mukaan juomaksi voi valita 0-, 0,5-, 1- tai 2,5-prosenttista piimää. Valikoimasta löytyy niin luomua kuin vähälaktoosista sekä terveyttä edistävillä bakteerikannoilla valmistettua piimää. Suosituin eri laaduista on perinteinen rasvaton piimä.

(MTV3-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja