Vatikaanin manaaja varoittaa: Jooga johtaa pahuuteen!

Harry Potter ja jooga ovat itse pahuus, sanoo katolisen kirkon manaaja.

Isä Gabriele Amorth, 86, on Vatikaanin virallinen manaaja. Hän kertoo pelastaneensa lukuisia ihmisiä pahojen henkien kourista ja varoittaa eräästä harrastuksesta ja elämäntavasta innostuneita.

Jooga on Amorthin mielestä polku pahuuteen, sillä se saa ihmiset kiinnostumaan hindulaisuudesta. Uskonto puolestaan perustuu jälleensyntymiseen, mikä on vastoin katolisen kirkon opetuksia.

Vuonna 1999 Amorth kirjoitti paaville ja varoitti muun muassa joogan ja meditaation vaaroista. Dokumentti varoittaa, että joogan harrastamisen ansioista kehoon tulee rauhaisa ja hyvä olotila, jota ei saa sekoittaa aitoon pyhän hengen tuntemiseen.

Harry Potterin paholainen

Liikunnallinen harrastus ei kuitenkaan ole ainoa Amorthin tuomitsema vapaa-ajan nautinto. Myös J.K. Rowlingin kirjoittamat Harry Potter -teokset saavat manaajan tuomion. Huippusuosittu kirja sarja vaikuttaa isä Amorthin mukaan harmittomalta, mutta rohkaisee lapsia uskomaan mustaan magiaan ja taikuuteen.

– Joogan harrastaminen on saatanallista, sillä se johtaa pahuuteen, aivan kuin Harry Potterinkin lukeminen, Amorth kertoi tänä vuonna Umbrian filmifestivaaleilla, jossa hän esitteli The Rite -nimisen maanajasta kertovan elokuvan.

– Harry Potterissa paholainen käyttäytyy salakavalasti, loitsujen ja kirousten lomassa. Hän ei halua meidän uskovan olemassaoloonsa. Tutkimalla suhtautumistamme hyvään ja pahaan, hän tarjoaa houkutuksia.

Isä Amorth, jonka mukaan tiede ei voi tarjota vastauksia pahuuden olemuksen selvittämiseen, on kirjoittanut kaksi kirjaa kokemuksistaan manaajana.

MTV3 Helmi

Kuvat: Getty Images

Lähde: The Telegraph, Wikipedia.org

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja