Väsynyt ja laihtunut Brother Christmas MTV Uutisten lähetyksessä: Lahjoittajat ovat kaikonneet lähes kokonaan

Brother Christmas vastaa lukijoiden kysymyksiin 16:18

Poliisihallitus tutkii sittenkin Brother Christmasin eli Ari Koposen hyväntekeväisyystoimintaa. Koponen oli tänään MTV Uutisten haastattelussa, jossa hyväntekeväisyystoimintaa pyörittävä mies kertoi muun muassa kuinka auttajat ovat kaikonneet lähes täysin. 

– Ollut raskas kuukausi takana. Aika paljon painoa lähtenyt, Koponen kertaa kuluneita viikkoja. 

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta. 

Koposen mukaan yhdistys on tilannut erityistarkastuksen, jonka on määrä valmistua ensi viikolla. 

– Tällä on isoja negativiisia vaikutuksia avustustoimintaan. Avunpyyntöjä tulee entiseen malliin, mutta auttajia on vähemmän.

Pudotus on ollut Koposen mukaan merkittävä, lähemmäs sata prosenttia. 

Vyyhti alkoi helmikuussa

Vyyhti Brother Christmasin ympärillä alkoi helmikuussa, kun Helsingin Sanomat uutisoi epäselvyyksistä toimintaan liittyen. 

Koposen mukaan HS:n jutussa oli virheitä. Hänen mukaansa ne liittyivät kahteen yhdistyksen toteuttamiin ensimmäisiin unelmiin. 

– Kyseisessä artikkelissa oli paljon virheitä, ja valheellista tietoa, Koponen kommentoi nyt juttua. 

Koposen mukaan tietojen taustalla on yksi henkilö, johon hän ei ole ollut yhteydessä. Hän kiistää, että yhdistys olisi tehnyt mitään väärin. Sen sijaan Koposen mukaan hänen omassa viestinnässään olisi parannettavaa. 

Paljon keskustelua on herättänyt myös hyväntekijän lähettämät julkisuuteen tuodut yksityisviestit, joissa Koponen käyttää muun muassa rasistista kieltä. 

– Ne ovat yksityisviestejä, ja niissä on kielenkäyttöä, jota ei pitäisi käyttää, Koponen tiivistää. 

Toiminnan jatko avoin

Avustustoiminta on saanut kolhuja. Koponen kertoo, että avustukset ovat miltei täysin pysähdyksissä. Toiminnan jatko on avoinna. 

– Eteenpäin mennään. Homma jatkuu ja katsotaan, mihin asti päästään.

Video yllä: Koponen kertoo saaneensa paljon viestejä viime viikkojen aikana. Minkälaisia terveisiä hän haluaa antaa viestien lähettäjille? Katso Koposen haastattelu kokonaisuudessaan videolta!

Lue myös:

    Uusimmat