Vastaisku Koraanin polttoon: Mielenosoittajat talloivat ja polttivat Ruotsin lipun Turkissa – katso video

Turkissa tallottiin ja poltettiin Ruotsin lippu – vastareaktio koraanin polttamiselle Tukholmassa 3:44
Mielenosoittajat talloivat ja polttivat Ruotsin lipun Turkissa – katso video

Sadat mielenosoittajat kokoontuivat Ruotsin suurlähetystön eteen Istanbulissa ja sytyttivät Ruotsin lipun tuleen.

Mielenosoituksia Istanbulissa ja Ankarassa tapahtui sen jälkeen, kun tanskalais-ruotsalainen äärioikeistopoliitikko Rasmus Paludan poltti lauantaina koraanin Turkin suurlähetystön edessä Tukholmassa.

Istanbulissa mielensoittajat muun muassa tallovat ja polttavat Ruotsin lipun.

Mellakkapoliisi rajoitti mielenosoittajia

– Ei ole hyväksyttävää, että Ruotsin viranomaiset sallivat suurlähetystön edessä tehdyn provokaation, joka suututtaa monia muslimeita ympäri maailmaa. Ei ollut sattumaa, että se tapahtui juuri Turkin suurlähetystön edessä, kertoo mielenosoittaja Mesut Emre Balci videolla Istanbulissa.

Mellakkapoliisi joutui ryhtymään turvatoimiin pysäyttääkseen mielenosoittajat, jotka yrittivät vahingoittaa suurlähetystön sisäänkäyntiä.

Mielenosoituksessa Ankarassa väkijoukko kokoontui Ruotsin suurlähetystön eteen ja jätti lähetystörakennuksen eteen mustan seppeleen, jossa luki "Stop islamofobialle".

Ruotsin pääministeri otti kantaa – myös Vanhasen matka peruttiin aiemmin

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson otti oman maansa tapahtumiin kantaa Twitterissä.

– Sananvapaus on keskeinen osa demokratiaa. Mutta mikä on laillista, ei ole välttämättä sopivaa. Monille pyhien kirjojen polttaminen on syvästi epäkunnioittava teko. Haluan ilmaista sympatiani kaikille muslimeille, joita Tukholman tämänpäiväiset (eiliset) tapahtumat ovat loukanneet.

Turkki perui aiemmin myös eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen (kesk.) ja Ruotsin parlamentin puhemiehen Andreas Norlénin matkan Turkkiin. 

Puhemiesten matka peruttiin sen jälkeen, kun Erdogania esittävä nukke ripustettiin jaloistaan Tukholman kaupungintalon ulkopuolelle.

Lue myös:

    Uusimmat