Mainos

Turvapaikanhakijoille avattavassa hotellissa tulipalo – epäillään tahalliseksi

Poliisi epäilee Asikkalan hotelli Tallukassa aamuyöllä syttynyttä tulipaloa tahallaan sytytetyksi. Kukaan ei loukkaantunut liki tyhjässä hotellissa tapahtuneessa palossa.

Tallukan tiloihin oli tunkeuduttu rikkomalla ikkuna, minkä jälkeen rakenteita oli syttynyt palamaan. Rakennukseen tuli suuret savuvahingot.

Epäilty tuhotyö tapahtui Vääksyssä hotellissa, johon ollaan avaamassa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Tallukkaan hieman aamuyhden jälkeen. Palo saatiin sammumaan nopeasti.

Tuli pääsi irti hotellin toisessa päädyssä. Tallukassa oli palon aikaan vain muutama asukas hotellin vastakkaisessa päädyssä, eikä heille aiheutunut päivystävän palomestarin mukaan vaaraa.

Pelastuslaitos ilmoitti, että varsinaiset palovahingot jäivät suhteellisen pieniksi, mutta savu aiheutti laajat vahingot.

Palopaikalle hälytettiin pelastuslaitoksen yhdeksän yksikköä.

Kunta on vastustanut

Poliisin tietojen mukaan turvapaikanhakijoita ei ole vielä hotellissa. Media on kertonut, että ensimmäisten turvapaikanhakijoiden olisi määrä muuttaa Tallukan tiloihin ensi viikolla.

Vääksyn vastaanottokeskukseen asennetaan tiettävästi metallinpaljastimet.

Asikkalan kunta on vastustanut vastaanottokeskuksen perustamista Tallukkaan. Kunta on lähestynyt asiassa muun muassa Maahanmuuttovirastoa ja sisäministeri Petteri Orpoa (kok.) Maahanmuuttovirasto ilmoitti Asikkalalle, että se toteuttaa vastaanottokeskuksen kunnan vastustuksesta huolimatta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.