Vastaanottokeskuksen asukkaita mukana yhteenotoissa – 17-vuotias tyttö loukkaantui

Heinolan torilla tapahtui perjantaina kaksi yhteenottoa, joissa oli osallisena vastaanottokeskuksen asukkaita sekä paikallisia nuoria naisia.

Asiasta tiedottavat sekä Heinolan vastaanottokeskusta ylläpitävä Viittakivi Oy että Hämeen poliisilaitos.

Poliisin mukaan Heinolan torilla tapahtui illalla välikohtaus, jossa kolmen ulkomaalaistaustaisen miehen epäillään käyneen käsiksi 17-vuotiaaseen tyttöön.

Poliisi otti tapahtumapaikan läheisyydestä kiinni kaksi miehistä, jotka kuljetettiin Lahden poliisiasemalle pahoinpitelyrikoksesta epäiltyinä. Poliisi selvittää tapahtumien kulkua tarkemmin viikonlopun ja alkuviikon aikana.

Viittakivi Oy:n tiedotteen mukaan tapahtumissa on ollut mukana alkoholia ja mahdollisesti lähentelyä, missä yhteydessä nuori nainen on loukannut itsensä. Kaksi tapahtumaan osallistuneista vastaanottokeskuksen asukkaista on täysikäisiä, yksi alaikäinen.

Toisessa tapauksessa alaikäinen vastaanottokeskuksessa asuva mies oli juottanut nuorelle tytölle alkoholia ja lähennellyt häntä. 

Viittakivi Oy:n toimitusjohtaja Harri Sarjanoja suhtautuu tapahtumiin erittäin vakavasti. Asiaa käsitellään tänään vastaanottokeskuksessa asukkaiden kanssa.
 
– Tulemme kertomaan selkeästi turvapaikanhakijoille, että tällainen toiminta on Suomessa lainvastaista ja sillä on vakavat seuraukset, kertoo Sarjanoja tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja