Mainos

Vasemmistoliitto: Valtion omistajapolitiikka ollut taitamatonta

Valtion omistajapolitiikka herätti huolta oppositiossa eduskunnan kevätkauden avauskeskustelussa. Hallituksen uskotaan tekevän keväällä isojakin muutoksia valtion omistajapolitiikkaan.

Vasemmistoliitto haukkui valtion aiempaa omistajaohjauspolitiikkaa taitamattomaksi. Puheenjohtaja Paavo Arhinmäen mielestä surullisin esimerkki on Fortumin kohtalo.

– Jos Fortumin osakkeita ei olisi myyty, sen osingot olisivat tulleet kokonaisuudessaan Suomen valtiolle ja valtio olisi saanut tähän päivään mennessä yli kolme kertaa enemmän tuloja Fortumista ja Neste Oilista kuin valtio sai yksityistämisestä, sanoi Arhinmäki.

Arhinmäki arvosteli rajusti Fortumin sähkönsiirtoyhtiön myyntiä, jota vasemmistoliitto tuolloin hallituksessa vastusti.

Oppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen mukaan sähkönsiirtoyhtiö Carunan esimerkki osoittaa, että omaisuuden myynnin yhteydessä on huolehdittava myös siitä, että veroja ei kierrätetä ulkomaiden kautta. SDP oli hallituksessa, kun se antoi luvan Fotumille sähkönsiirtoyhtiönsä myyntiin.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ihmetteli, miksi valtionomistuksessa ei voi tapahtua uudistumista.

– Miksi vasemmistossa ajatellaan niin, ettei voisi olla mitään uutta mihin valtio voisi mennä mukaan ja vahvistaa sitä, mutta samalla luopua jostakin, jossa valtion roolia ei enää sillä tavalla tarvita. Minusta luonnollista kehityksen kiertoa tarvitaan myös siellä, Sipilä sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.