Mainos

Vasemmistoliitto: Hallitus suosii hyväosaisia

Vasemmistoliiton puoluevaltuuston ykkösasia ovat kunnallisvaalit. Puoleen puheenjohtaja Martti Korhonen ripitti puheessaan hallitusta tietoisesta kuntien talouden kurjistamisesta. Hallituksen talous- ja verolinjan tuloksena on, että kunnat velkaantuvat ja joutuvat leikkaamaan ja yksityistämään palvelujaan.

- Tällä kaavalla porvaripuolueiden ideologinen tavoite - julkisen talouden painoarvon vähentäminen - toteutuu kuin itsestään, hän päätteli.

Korhonen muistutti tutkimuksista, joiden mukaan enemmistö suomalaisista on valmis maksamaan lisää veroja saadakseen kunnollisia julkisia hyvinvointipalveluja. Hallitus taas on asettanut etusijalle hyväosaisten verohelpotukset ja valtionvelan nopeutetun maksun, hän vertasi. Tällä rakennetaan vastakkainasettelun Suomea.

Puolueen ensimmäinen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Paavo Arhinmäki sanoi kokoomuksen teroittaneen uuden ulkoministerinsä Alexander Stubbin myötä Nato-hampaansa.

Korhonen oli arviossaan maltillisempi, mutta myönsi, että Stubbin aiemmat kannat muistaen on olemassa riski eripuran syntymisestä maan ulkopoliittisen johdon välille.

- Kukin tuo toki oman persoonansa mukaan työhönsä.

Puolueen kunnallisvaaliohjelma on määrä hyväksyä sunnuntaina. Tavoitteena on kasvattaa ehdokasmäärä 5000:een eli 750 suuremmaksi kuin edellisvaaleissa. Tällä pitäisi päästä 11 prosentin kannatukseen.

Vuoden 2004 kuntavaaleissa puolue sai 9,6 prosenttia äänistä.

"Hallitus saamaton puutulliasiassa"

Vasemmistoliitto syyttää hallitusta saamattomuudesta taloussuhteissa Venäjään. Puheenjohtaja Martti Korhosen mukaan yritykset ovat kyllä huomanneet Venäjän bisnesmahdollisuudet, mutta hallitus ryhtyi toimiin esimerkiksi puutullikysymyksessä aivan liian myöhään.

- Valitettavasti hallituksen ideologinen kapeakatseisuus on vähentänyt edellytyksiä rakentaa toimivia taloussuhteita Venäjän kanssa, Korhonen arvosteli puoluevaltuuston kokouksessa Kuusamossa.

Suomen olisi Korhosen mukaan pitänyt puutulliasiassa keskittyä kahdenkeskisiin neuvotteluihin Venäjän kanssa. Näin Venäjälle olisi näytetty, että Suomi haluaa vaikuttaa itänaapurinsa metsäteollisuuden kehittymiseen. Nyt jäätiin odottamaan EU:n toimia.

Metsäteollisuusyhtiö Ruukki Group keskeytti äskettäin valmistelut sahan ja sellutehtaan rakentamiseksi Kostromaan Venäjälle. Korhonen epäili kokouksen tiedotustilaisuudessa, että hallituksen napakammalla otteella myös tämän hankkeen onnistumisen eväät olisivat olleet paremmat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.