Vasemmistoliiton puheenjohtajapeli: Koskela, Sarkkinen, Honkasalo ja Pekonen pohtivat

Vasemmistoliiton kansanedustajat Minja Koskela, Hanna Sarkkinen, Veronika Honkasalo ja Aino-Kaisa Pekonen eivät ota vielä kantaa siihen, aikovatko tavoitella puolueensa puheenjohtajuutta. He kaikki sanovat haluavansa pohtia asiaa rauhassa.

Koskela sanoi STT:lle kuulleensa vasta tänään aamulla, että puoluejohtaja Li Andersson on luopumassa tehtävästään tulevana syksynä.

Koskela aikoo pohtia omaa tilannettaan joitakin kuukausia ennen päätöksen tekemistä.

Hän huomauttaa, että eduskunnassa on tällä hetkellä valtavasti työtä tehtävänä ja hän haluaa keskittyä tulevina kuukausina myös siihen.

Koskela on ensimmäisen kauden kansanedustaja Helsingin vaalipiiristä.

Myös Veronika Honkasalo kertoo saaneensa lukuisia kyselyitä puheenjohtajakisaan lähtemisestä.

Haluan pohtia asiaa rauhassa ja ajan kanssa. Kyse on valtavan isosta päätöksestä, joka vaikuttaa myös läheisiin. Tänään keskityn hallituksen työelämäheikennysten torppaamiseen, Honkasalo viestii X:ssä.

Ex-ministeri Hanna Sarkkisen mielestä kaikkien vasemmistoliiton kansanedustajien tulisi harkita puheenjohtajakisaan lähtemistä. 

Myös Sarkkinen, kolmannen kauden kansanedustaja Oulun vaalipiiristä harkitsee. Honkasalo on puolueen ensimmäinen varapuheenjohtaja ja toisen kauden kansanedustaja Helsingin vaalipiiristä.

Myöskään kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen ei vielä ota vielä kantaa siihen, aikooko hän tavoitella Vasemmistoliiton puheenjohtajuutta. 

Lue myös:

    Uusimmat