Vasaratien murha: Uhrin poika kertoi poliisikuulustelussa, että hänelle on tapahtunut ihmeellisiä asioita

Järkyttävät näky Tampereelta: Jahdattu murhamies jätti jälkeensä verivanan 2:01
Järkyttävä näky Tampereella: Verityö jätti kammottavat jäljet tapahtumapaikalleen.

Tampereen Vasaratien murhasta syytetty puhui aluksi kuulusteluissa muun muassa taloudellisista vaikeuksistaan ja television ryöstöaikeesta.

Jyväskylässä asunut syytetty sanoi valinneensa Tampereen ja sieltä sattumanvaraisen naapuruston, jossa tehdä ryöstö. Hän kertoi varustautuneensa aseella ja veitselle siltä varalta, että ryöstön kohde olisi uhkaava.

Miehen mukaan talolle päästyään hän esitti olevansa naapuruston asukas, jolta oli jäänyt avaimet kotiin.

– Pääsin sitten sisään ja sitten uhkasin häntä aseella ja sain hänet laitettua nippusiteeseen ja muutamaan ja niin kädet sidottua, hän kertoi kuulustelupöytäkirjojen mukaan.

Mies sanoi puukottaneensa uhria, joka pakeni asunnosta ulos. Miehen mukaan hän juoksi paniikissa uhrin perässä ulos ja sulki oven, minkä jälkeen hän tajusi air soft -aseensa jääneen sisälle.

Viimeisissä kuulusteluissa mies ei enää puhunut televisiosta. Hän kertoi, että häneen oli otettu yhteyttä, muttei muistanut yhteydenottajan nimeä.

– Hän sanoi olevansa tämän miehen poika. Ja hän lupasi rahaa siitä, että tämän henkilön tappaisin.

Mies sanoi, että hänellä oli ollut palkkamurha-ajatuksia 15-vuotiaasta asti. Hän alkoi kerrata asunnon tapahtumia ja murtui niin, ettei kuulustelija ole saanut puheesta selvää.
 

Epäillyllä tekijällä oli uhrin pojan kuva


Syyttäjän mukaan murhasta syytetty 19-vuotias mies puukotti uhrin kuoliaaksi tammikuun lopulla. Mies kiistää syyllistyneensä murhaan. Uhrin 20-vuotiasta poikaa syytetään yllytyksestä murhaan. Uhrin poika kiisti kuulusteluissa tietävänsä henkirikoksesta mitään.

Poliisin mukaan epäillyllä tekijällä oli kuva, jossa oli uhrin pojan ajokortti sekä kirjekuori, josta näkyi 20-vuotiaan osoite. Poliisin mukaan kuva oli lähetetty vakuudeksi.

Uhrin poika ei osannut selittää, miten hänen kuvansa oli päätynyt epäillylle tekijälle.

Mies kertoi kuulusteluissa, että hänelle on tapahtunut "ihmeellisiä asioita" isänsä surman aikaan sekä sitä ennen. Miehen mukaan hänet oli muun muassa yritetty puukottaa ja häntä uhannut mies oli puhunut veloista. Hän ei tarkentanut, uskoiko tapahtuman liittyvän isänsä murhaan.

Lue myös:

    Uusimmat