"Varusmies ottaa täysin yksin kaikki syyt niskaansa, Puolustusvoimat ei millään lailla puolusta" – Varusmiesliitto pelkää Raasepori-piinan syövän puolustustahtoa

Nyt myös varusmiesliitto ottaa kantaa Raaseporin turmaan - studiossa puheenjohtaja, jonka mielestä oikeuskäsittely riittää jo 6:34
Katso video: Varusmiesliiton puheenjohtaja puhui Raaseporin oikeudenkäynnistä MTV Uutiset Livessä

Varusmiesliiton puheenjohtaja on tyrmistynyt syyttäjän päätöksestä jatkaa Raaseporin tasoristeysturman oikeuskäsittelyä. 

Varusmiesliiton puheenjohtaja Matias Pajula pitää kohtuuttomana, että syyttäjä on päättänyt hakea jatkokäsittelylupaa Raaseporin tasoristeysturman käsittelyssä.

MTV Uutiset Livessä vieraillut Pajula ihmettelee muun muassa sitä, ettei puolustusvoimat ole ottanut tapauksessa tarpeeksi vastuuta.

– Herättää huolta, että puolustusvoimat ei tällaisessa tilanteessa millään lailla puolusta varusmiestä. Varusmies jätetään täysin yksin ja hän ottaa täysin yksin kaikki syyt niskaansa. Mitä jos itselle tapahtuisi vastaavaa, olisiko silloinkin täysin yksin?, Pajula summaa monen mieltä kutkuttavan kysymyksen.

Pajula näkee tapauksella kauaskantoisia vaikutuksia, jotka voivat säteillä pahimmassa tapauksessa myös tulevien varusmiesten asenteisiin asepalvelusta kohtaan. 

– Kun tapausta on käsitelty näin pitkään ja tämä on saanut näin paljon huomiota, se on herättänyt huolta myös tulevien varusmiesten keskuudessa. Minkälainen vaikutus tällä on siihen maanpuolustustahtoon, mikä on nuorten keskuudessa, Pajula kysyy.

Katso koko MTV Uutiset Liven lähetys aiheesta yläpuolelta löytyvältä videolta.

Lue myös:

    Uusimmat