Mainos

"Kuinka häntä voidaan vielä kiduttaa?" Perheetön Anne puolustaa syytettyä varusmiestä, koska sydän sanoo niin – Raaseporin turman jatkokäsittelyä vastustava adressi kerää nimiä kovaa vauhtia

6:34
Katso video: Varusmiesliitto ottaa kantaa Raaseporin turmaan

Kokkolalainen Anne loi nettiin adressiin Raaseporin tasoristeysturman oikeuskäsittelyn lopettamiseksi. 

Lokakuussa 2017 Raaseporissa tapahtuneen, kolmen varusmiehen hengen vaatineen tasoristeysturman käsittelyy oikeusteitse jatkuu edelleen.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus päätti 3. lokakuuta hylätä syytteet varusmiespalvelusta suorittanutta kuorma-autokuljettajaa kohtaan mutta apulaisvaltakunnansyyttäjä Jukka Rappe on päättänyt kuitenkin hakea jatkokäsittelylupaa Helsingin hovioikeudelta.

Kun tieto jatkokäsittelyhakemuksesta tuli julki, nousi kokkolaisella Anne Yrjänällä sydän kurkkuun. 

Tapauksen käsittelyä tiiviisti seurannut Yrjänä ei ollut uskoa sitä, että käräjäoikeuden päätöksestä huolimatta jutun käsittely voisi jatkua edelleen.

– Olin aluksi kauhean ilahtunut päätöksestä, jossa käräjäoikeus ei tuominnut tätä ajajaa. Sitten kun luin apulaissyyttäjän ratkaisun, päätin että nyt meidän on pakko tehdä jotain. Kun minulla keittää yli, keittää yli, Yrjänä kommentoi MTV Uutisille.

"Kuinka häntä voidaan vielä kiduttaa?"

Yrjänä päätti luoda nettiin adressin, jossa vaaditaan Raaseporin tasoristeysonnettomuuden jatkokäsittelyn lopettamista vedoten muun muassa syytetyn varusmiehen kohtuuttomaan julkiseen ryöpytykseen.

Adressi on saanut muutamassa päivässä jo yli 4600 allekirjoitusta ja luku kasvaa koko ajan.

Yrjänän mukaan yksi adressin tavoitteista on lopettaa syytetyn varusmiehen kärsimys, joka hänen mukaansa on kärsinyt oikeusprosessissa jo tarpeeksi.

– Tämä nuori mies, joka on syytettyjen penkillä on kärsinyt jo aivan tarpeeksi. Hänen elämänsä on tuhoutunut jo täydellisesti. Kuinka häntä voidaan jatkoajalla vielä kiduttaa, Yrjänä kertoo.

"Tämä koskettaa minua aivan kauheasti"

Yrjänä ei tunne henkilökohtaisesti turman uhreja tai heidän perheenjäseniään eikä hänellä itsellään ole perhettä.

Hän ymmärtää, että ihmisistä voi tuntua oudolta, että kaikista ihmisistä juuri hän päätti tehdä adressin. 

– Minulla ei itsellä ole lapsia. Ehkä perheettömällä ja lapsettomalla on myös aikaa miettiä näitä asioita, kun ei ole niitä perhekiireitä. Tämä koskettaa minua aivan kauheasti.

MTV Uutiset ei tavoittanut apulaisvaltakunnansyyttäjä Jukka Rappea kommentoimaan aihetta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja