Mainos

Aivokuolleeksi todettu varusmies romahti nopeasti – voi hyvin vielä Cooperin testin aikana: "Erittäin surullinen tapaus"

Iltalehti uutisoi torstaina nuoresta varusmiehestä, joka tuupertui Karjalan prikaatissa Vekaranjärvellä viime viikolla Cooperin testin jälkeen. Viikkoa myöhemmin hänet todettiin aivokuolleeksi.

Varusmiehet suorittivat Cooperin juoksutestin viime viikon keskiviikkona. Kyseinen nuori mies osallistui juoksuun normaalisti ja voi sen aikana hyvin.

– Varusmies oli ihan hyvävointinen juoksun aikana ja vielä sen jälkeenkin. Hän jäi testin jälkeen odottamaan omalle paikalleen ja hänen tuloksensa oli jo ehditty ottaa ylös ennen kuin hän tuupertui. Tulosta kirjattaessa hän oli vielä hyväkuntoinen, Karjalan prikaatin esikuntapäällikkö, eversti Sami-Antti Takamaa kertoo MTV Uutisille.

Pian tuloksen kirjaamisen jälkeen varusmies tuupertui yllättäen maahan ja menetti tajuntansa. Varuskunnassa aloitettiin välittömästi ensiaputoimet.

– Armeijan ensiapuväki tuli heti paikalle ja varusmies vietiin läheiselle terveysasemalle. Ambulanssi tuli nopeasti paikalle ja hänet kuljetettiin Kouvolaan Pohjois-Kymen sairaalaan.

Useita kohtauksia

Varusmiehelle tehtiin ensin tutkimuksia Kouvolassa, mistä hänet siirrettiin Kotkaaan.

Nuori mies sai uuden kohtauksen seuraavana yönä, jolloin hänet magneettikuvattiin Kymenlaakson keskussairaalassa Kotkassa. Oikeasta aivopuoliskosta löytyi laajoja vaurioita.

Varusmies sai kolmannen kohtauksen, jonka jälkeen hänet siirrettiin Meilahden sairaalaan Helsinkiin. Siellä otetuissa magneettikuvissa paljastui lopullinen syy – pojan kaulavaltimo oli revennyt.

Iltalehden mukaan nuori mies todettiin tämän viikon keskiviikkona aivokuolleeksi.

Kriisiapua tarjottu varuskunnassa

Nuori mies oli aloittanut varusmiespalveluksensa 3. heinäkuuta. Armeijassa hänelle oli tehty kaikki normaalit terveystarkastukset.

– Cooperin testiin ei edes pääse, ennen kuin on käynyt terveystarkastuksessa ja suorittanut aikamoisen kysymyspatteriston. Hänellä ei ollut mitään hätää aiemmin. Meidän käsityksemme on, että kaikki oli hoidettu asianmukaisesti armeijassa, Takamaa sanoo.

Surullinen tapaus on järkyttänyt myös miehen palveluskavereita ja henkilökuntaa Vekaranjärvellä.

– Täällä on annettu ja tarjottu kriisiapua tapahtuneen jälkeen. On aivan ymmärrettävää, että tämä järkyttää ihmisiä.

Takamaa ei muista, että vastaavanlaista olisi tapahtunut aiemmin varuskunnassa.

– Tämä on erittäin surullinen ja koskettava tapaus.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.