Harvinaislaatuinen työtapaturma: Sotakoira puri varusmiehen sairaalakuntoon Porissa

Tässä ovat Puolustusvoimien uudet pedot! Sotakoiranpennut ovat ensimmäiset 13 vuoteen 1:49
Katso myös: Tässä ovat Puolustusvoimien uudet pedot! Sotakoiranpennut ovat ensimmäiset 13 vuoteen

Koira on siirretty pois koulutustehtävistä vähintään tapahtuneesta tehtävän selvityksen ajaksi.

Varusmies joutui perjantaina sairaalaan sotakoiran pureman vuoksi Porin prikaatissa Niinisalossa. Asiasta kertoi Maavoimat tiedotteessaan.

Pohjanmaan jääkäripataljoonan komentaja, everstiluutnantti Paavo Kärnä kertoo STT:lle, että koiran ohjaajana toiminut varusmies oli ollut ulkoiluttamassa koiraa aamulenkillä, kun koira oli pudottanut mukanaan kuljettamansa purupatukan. Ohjaaja oli nostanut patukan maasta, jolloin koira Kärnän mukaan ilmeisesti puolusti saalistaan ja kävi ohjaajan kimppuun.

Tiedotteessa kerrotaan, että varusmies sai vammoja käsiinsä ja kasvoihinsa. Kärnällä ei ole tarkkaa tietoa siitä, miten varusmies sai jälkiä kasvoihinsa, mutta toisessa kädessä tällä oli selvä purema.

Varusmies toimitettiin hoitoon Niinisalon varuskuntasairaalaan ja sieltä Satasairaalaan tarkastettavaksi. Kärnän mukaan varusmies oli perjantaina alkuillasta päässyt sairaalasta pois ja viikonloppuvapaiden viettoon.

Kärnä kertoo, että varusmies oli aloittanut palveluksensa heinäkuussa ja siirtynyt sotakoiraosastolle reilu kuukausi sitten. Koira oli varusmiehen nimikkokoira, eli hän hoiti koiraa vakituisesti.

– Eli he eivät olleet varsin pitkältä ajalta tuttuja mutta eivät myöskään tuntemattomia toisilleen, Kärnä kuvailee.

Harvinaislaatuinen tapaus

Syitä koiran käytökselle Kärnä ei halua spekuloida. Hän sanoo tapauksen olevan hyvin harvinaislaatuinen, eikä hän muista uransa ajalta vastaavaa tilannetta.

Tapahtuneesta on aloitettu työ- ja palvelusturvallisuusselvitys, jonka Kärnä kertoo olevan "normaalin prosessin mukainen". Kyseinen koira on siirretty pois koulutuskäytöstä vähintään selvityksen valmistumisen ajaksi, eli koiraa käsittelee vain henkilökunta, eivät koiranohjaajiksi ja koiranohjaajien ryhmänjohtajiksi koulutettavat varusmiehet.

Lue myös:

    Uusimmat