Vartalotyyppi: Päärynä

Noin 75 prosenttia kaikista naisista on vartalotyypiltään päärynöitä. Päärynävartaloisella on yleensä upeat käsivarret ja hartiat, mutta paino kertyy takapuoleen ja reisiin.

Esimerkkinä päärynävartaloisia ovat Mischa Barton ja Beyoncé.

Beyoncé kertoo treenaavansa viisi kertaa viikossa. Hän keskittyy tasapainottamaan vartalonsa yläosaa muodokkaiden reisien ja takapuolen kanssa.

– Laitan lempimusiikkiani soimaan ja treenaan hauiksia koko biisin ajan, Beyoncé kertoo Glamour-lehdelle.

Hyvä uutisia! Havardin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan päärynävartaloisen ylipaino kertyy lantioille ja reisille, joten ylimääräinen rasva ei paina sisäelimiä. Riski kakkosasteen diabetekseen ja sydänsairauksiin on esimerkiksi pienempi kuin omenavartaloisella. Huonoina uutisina kerrottakoon, että päärynätyypille kertyy herkästi selluliittia ja riskinä tulevaisuudessa ovat osteoporoosi ja suonikohjut. Rasva myös kertyy erittäin tehokkaasti lanteille ja sitä on hyvin vaikea saada pois.

Mitä syödä?

Suosi vähärasvaista ruokavaliota. Huolehdi runsaasta kalsiumin saannista ja vältä suolaa, ettei neste pääse kertymään jalkoihisi.

Ravintoterapeutti Fiona Hunter suosittelee aamiaiseksi esimerkiksi kokojyvämuroja ja tuoreita marjoja, lounaaksi lohta ja salaattia sekä illalliseksi vähärasvaista lihaa tai valkoista kalaa ja vihanneksia.

Miten treenata?

– Hoikista jalkojasi ja kiinteytä takapuoltasi, sekä lisää muotoja hartioihisi ja ylävartaloosi, vinkkaa julkkisten personal trainer Dan Roberts.

– Tee 45 minuuttia kestävyystreeniä ylävartalollesi ja 15 minuuttia alavartalollesi. Vältä esimerkiksi spinningiä ja askelkyykkyjä, sillä et välttämättä halua enää kasvattaa reisiäsi. Treenaa neljä kertaa viikossa.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Wireimage/AOP

Lähde: Glamour

Lue myös:

    Uusimmat