Mainos

Varpusen kokoiset heinäsirkat piinaavat Venäjää: ”En ole koskaan nähnyt tällaista”

Venäjällä valtavat sirkkaparvet ovat aiheuttaneet isoja tuhoja syömällä viljelyssadot maan eteläosassa. Parhaillaan sirkat piinaavat Stavropolin aluepiiriä.

Sirkkojen siipiväli on reilut kymmenen senttiä ja ne pystyvät kiitämään paikasta toiseen jopa 40 kilometrin tuntivauhtia.

Paikalliset viljelijät ja torjuntalentoihin erikoistuneet pilotit ovat olleet sirkkojen valtavan määrän edessä voimattomia.

– Ongelma on siinä, että liikkuvat lentäen. Saamme hoidettua yhden pellon ja ne lentävät seuraavalle. Joten joudumme jahtaamaan niitä. Olen tehnyt tätä 30 vuotta, enkä ole koskaan nähnyt tällaista, lentäjä Alexandr Bublov kertoi Channel One Russian haastattelussa.

Sirkat ovat levittäytyneen Stavropolin alueelle läheisitä Kalmukiasta, Astrahanista, Volgogradista ja Dagestanista, jossa parvet ovat syöneet jo kaiken mahdollisen.

– Noilla alueilla sirkoilla ei ole enää mitään syötävää, joten ne ovat lähteneet etsimään uusia ruoanlähteitä, maatalousviranomaisia edustava Tatjana Drishcheva kommentoi.

– Ne voivat kasvaa jopa seitsemän sentin mittaisiksi ja niiden siipienväli on noin 12 senttiä – ne ovat pienen varpusen kokoisia.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.