Varoituksia piisaa: Tienpinnat liukkaita, aallokko kovaa ja ajokeli surkea – jalankulkijatkaan eivät ole turvassa

Loppuviikkoon mahtuu pakkasta pohjoiseen, ja sadealueita sekä lauhempaa etelään. Aallokkovaroituksia on annettu useille merialueille, koska tuulet puhaltavat voimakkaasti.

Torstaina aamulla pohjoisessakin liikkuneiden sateiden myötä ajokeli on huono, koska jäiset tienpinnat ovat veden liukastamat. Varoitukset huonosta ajokelistä ovat aamupäivällä voimassa Pudasjärvestä pohjoiseen. 

Aamun aikana maan keskivaiheillakin pinnat ovat paikoin pakkasen puolella, joten myös jalankulkijoiden on syytä olla valppaana, muistuttaa meteorologi Miina Manninen.

– Iltapäivällä sää kirkastuu. Lapissa on pikkupakkasta, Oulun korkeudella ollaan nollan asteen vaiheilla ja etelämpänä plussalla jopa 5–6 asteessa, meteorologi kertoo.

Idässä ja etelässä voi vielä tihuttaa päivän aikana vettä. Läntisimmässä Suomessa saattaa pilkahtaa aurinko.

Voimakkaasta tuulesta varoituksia

Torstaina tuulee voimakkaasti. Ilmatieteen laitos on antanut tuulivaroituksia laajalti läntisille merialueille. Vaarallisimmin tuulee Suomenlahden länsiosassa sekä Pohjois-Itämeren itä- ja länsiosissa, joihin on annettu aallokkovaroitus.

Mannisen mukaan lännessä ja etelässä tuuli voi voimistua päivän aikana lisää.

– On mahdollista, että lounaassa tai länsirannikolla mitataan jopa myrskylukemia. Ainakin myrskypuuskat ovat mahdollisia. Huominenkin on melko tuulinen päivä varsinkin eteläisessä Suomessa, Manninen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat