Varoitettu Vilén: Tulen ottamaan tapahtuneesta opiksi – väittää häirintäkohun alkaneen vaalikahvituksen järjestämisestä

Kanadan suurlähettiläs Jari Vilén kertoo Facebookissa olevansa vilpittömän pahoillaan mielipahasta, jota on toiminnallaan aiheuttanut. 

Jari Vilén kertoo päivityksessään ottavansa ulkoministeriön kirjallisen varoituksen vastaan nöyryydellä.

– Vaatimuksestani järjestää Ottawassa vaalikahvitus presidentinvaalien äänestäjille käynnistynyt prosessi valituksineen ja seuranneine selvityksineen on nyt johtanut siihen, että ulkoministeriö on päättänyt antaa minulle varoituksen minun laiminlyötyä virkamiehen käyttäytymisvelvollisuutta.

– Olen vilpittömän pahoillani siitä mielipahasta, jota toimintani on osalle henkilökuntaa aiheuttanut, Vilén jatkaa.

Vilén kirjoittaa myös, että tulee ottamaan tapauksesta opikseen. 

– Mitään siitä, mistä minua nyt moititaan, en ole tehnyt tahallani eikä tarkoituksenani ole ollut millään tavoin tuottaa mielipahaa tai loukata ketään.

Ulkoministeriö antoi keskiviikkona Vilénille kirjallisen varoituksen. Vilén sai varoituksen, koska hän on rikkonut virkamiehen käyttäytymisvelvollisuutta. Ministeriön mukaan Vilénin käytös täyttää epäasiallisen käytöksen, häirinnän ja seksuaalisen häirinnän määritelmät.

Varoituksesta päätti henkilöstöjohtaja Kirsti Pohjankukka. Pohjankukan mukaan Vilénin epäasiallinen käytös ei kuitenkaan ole riittävä peruste irtisanomiselle.

Lue myös:

    Uusimmat