Varo, nämä ovat Pariisin karmeimmat turistirysät

Moni turisti erehtyy seuraamaan matkaoppaan vinkkejä orjallisesti ja päätyy sillipurkkikohteisiin, joihin joutuu pahimmillaan jonottamaan tuntikausia. Tässä ovat Pariisin pahimmat rysät, joihin menemistä kannattaa harkita kahdesti.

1. La Tour d'Argent -ravintola

Ratatouille-elokuvan ystävät saattavat muistaa, että elokuva perustui löyhästi tähän ravintolaan. La Tour d'Argent on kuuluisa ravintola, joka perustettiin 1500-luvulla. Paikassa tarjoillaan huippuillallisia huippukalliseen hintaan. Jos et halua köyhtyä 500 eurolla illassa, nauti ranskalaisesta ruoasta jossakin muussa ravintolassa.

2. Les Champs-Elysées

Jos haluat viettää shoppailupäivän, älä erehdy Les Champs-Elyséelle. Tällä hampurilaispaikkojen ja Louis Vuitton -liikkeiden kuorruttamalla kadulla vierailee päivittäin 700 000 ihmistä. Siinä on jo riittävästi syytä paeta kauas kyseiseltä ruuhkabulevardilta.

3. Eiffel-torni

Eiffel-torni on toki kaunis, mutta parhaimmillaan se on silloin, kun sitä tarkastelee kauempaa. Älä siis turhaan jonota kolmea tuntia vain päästäksesi kiipeämään Eiffel-torniin ja ihailemaan hetkeksi kaupunkia. Se on kallista ajanhukkaa. Pariisista löytyy muitakin näköalapaikkoja, jos kaupungin ihastelu lintuperspektiivistä kiinnostaa.

4. Les Deux Magots -kahvila

Kyllä, Sartre, Hemingway, Picasso ja Camus istuivat tässä kahvilassa tuntikausia, mutta siitä on jo aikaa. Ja kyllä, vuosia myöhemmin ihmiset lukivat heidän tuotoksiaan tässä kirjallisuuskahvilassa. Nykyään ainoa opus, jota kahvilassa näkee luettavan, on Pariisin matkaopas, sillä lähes kaikki asiakkaat ovat turisteja.

5. Place du Tertre -aukio

Ainoa oikea tapa kokea tämä aukio on tutustua siihen aamuyöstä, jolloin tunnelma on kuin elokuvissa. Päivisin sen sijaan katu on todellinen turistiansa, jossa turistilaumat syövät jäätelöä ja ihastelevat kovaan ääneen katutaiteilijoita.

6. Moulin Rouge

Ehkä pidit elokuvasta? Ehkä vain haluat nähdä vähän paljasta pintaa? Ennen kuin maksat sata euroa show'sta tai peräti 175 euroa illallisen kera, huomioi tämä: Moulin Rouge on täynnä eläkkeellä olevia turisteja, joten aitoa ranskalaista tunnelmaa sieltä on turha hakea.

Lähde: gridskipper.com

Studio55.fi/Tuuli Lindgren

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja