Varo näitä: 5 ruokaa jotka lihottavat salakavalasti

Pienten välipalojen syöminen on asiantuntijoiden mukaan hyödyllistä painonpudotuksessa, sillä se auttaa ehkäisemään ylensyöntiä. Jotkut pienetkin suupalat saattavat silti lihottaa sinua ovelasti.

Health.comin mukaan erityisen haitallisia välipaloja ovat arvatenkin ne, jotka piilottavat sisäänsä ylimääräisiä kaloreita, rasvaa ja sokeria. Esimerkiksi alla oleviin viiteen yleiseen naposteltavaan kätkeytyy enemmän haittoja kuin uskoitkaan.

Kuivatut hedelmät

Vaikka kuivahedelmillä on lukuisia terveysvaikutuksia, niissä on myös erittäin paljon sokeria ja kaloreita. Hedelmien kuivausprosessin aikana niistä katoaa myös runsaasti kuitua sekä muita ravinteita, joten saman tyydytyksen saat nauttimalla hedelmän tuoreena. Mikäli kuitenkin päätät syödä kuivahedelmiä, kiinnitä erityishuomiota annoskokoon.

Erikoiskahvit

Kun kaipaat piristystä iltapäivään, älä sorru erikoiskahveihin – suositut kahviloissa myytävät juomat nimittäin pursuavat täysin turhia kaloreita! Rasvatonkin makusiirapilla tai muulla ylimääräisellä elementillä varustettu kahvijuoma voi olla vähärasvainen, mutta pahimmillaan se voi sisältää yli kymmenen teelusikallista sokeria. Jos elimistösi huutaa kofeiinia, pidättäydy vihreässä teessä tai rasvattomaan maitoon sekoitetussa kahvissa. Makeannälkää hillitsevät myös hedelmät.

Pähkinät

Pähkinät ovat hyvin terveellisiä, mutta niidenkään määrän kanssa ei kannata ruveta pröystäilemään. Tutustu huolella pähkinöiden pakkausselosteeseen ja tuotteiden sisältämiin kalorimääriin. Yleinen suositeltu pähkinöiden kerta-annos on yksi unssi, eli noin 28 grammaa.

Orgaaniset välipalat

Pelkästään sanat "luomu" tai "orgaaninen" eivät automaattisesti tarkoita tuotteen terveellisyyttä, ja kaloripommi voi piillä yhtä hyvin kyseisissä välipaloissa. Osa orgaanisista välipalapatukoista saattaa jopa sisältää enemmän sokeria ja suolaa kuin tavalliset vastaavat tuotteet. Lue siis näidenkin tuotteiden pakkausseloste huolella, ja vältä paljon sokeria, suolaa ja yli 30 grammaa hiilihydraatteja sisältäviä tuotteita.

Frozen yoghurt

Suomeenkin rantautunut jäädytetty jogurtti on ideana hyvä, mutta sen kyljessä tarjoiltavat oheistuotteet voivat tehdä siitä jopa epäterveellisemmän kuin jäätelö. Maustetuissa frozen yoghurteissa saattaa myös piillä jopa 20 grammaa sokeria reilua 100 grammaa kohden.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja