Varo, näin varas iskee maailmalla!

Maailman kaupungeissa pyörii monenlaisia huijareita. Matka saa ikävän käänteen, jos reissaaja huomaa yhtäkkiä lompakkonsa kadonneen. Travel + Leisure -julkaisu kokosi yhteen tyypilliset harhautukset. Ole rosvoa fiksumpi ja varaudu huijausyrityksiin etukäteen!

Näpistys lehtihyökkäyksen varjolla

Missä? Rooma

Huijaus? Ympärillesi kerääntyy joukko lapsia, jotka heiluttavat sanomalehtiä kasvojesi edessä. Kyseessä on hämäys, jonka turvin lapsijoukko ratsaa taskusi tai vie laukkusi.

Neuvo? Jatka matkaa päättäväisesti ja huuda apua, mikäli tarvitset.

Väärä kauppa messinkisormuksella

Missä? Pariisi

Huijaus? Ohikulkija löytää lähistöltänne kultasormuksen. Hän suostuu myymään sen sinulle naurettavan alhaiseen hintaan. Huomaat pian, että hieno hankintasi on valmistettu messingistä.

Neuvo? Suhtaudu varauksella yli-ystävällisiin ihmisiin, jotka lähestyvät sinua kadulla tarjoten neuvojaan.

Hot dog -temppu

Missä? Lentokentät

Huijaus? Pitkäkyntinen syö vieressäsi hot dogia ja ruiskauttaa "vahingossa" sinappia päällesi. Hän pyytelee vuolaasti anteeksi ja yrittää siistiä aiheuttamaansa sotkua. Sillä aikaa apuri poistuu paikalta laukkujesi kanssa.

Neuvo? Säilytä aina laukkuasi jalkojesi välissä kun istut tai seisot julkisella paikalla.

Rannekoruhuijaus

Missä? Rooma ja Pariisi

Huijaus? Hurmaava henkilö lähestyy sinua ja tarjoaa neuvoja. Yhtäkkiä hän kietoo tiukasti rannekorun kätesi ympärille ja vaatii maksua. Mikäli kieltäydyt, hän alkaa syyttää sinua kovaäänisesti varkaaksi. Moni uhri pelästyy niin voimakkaasti, että päätyy kaivamaan lompakkoaan.

Neuvo? Suhtaudu varauksella yli-ystävällisiin ihmisiin, jotka lähestyvät sinua kadulla tarjoten neuvojaan.

Väärennetty taidenäyttely

Missä? Beijing ja Shanghai

Huijaus? Seuraasi lyöttäytyy kadulla nuoria, vakuuttavan oloisia "taideopiskelijoita". He taivuttelevat sinut mukaansa koulunsa taidegalleriaan. Perillä sinua ryhdytään painostamaan voimakkaasti ostamaan ylihinnoiteltua, ala-arvoisia töitä.

Neuvo? Karta Kiinassa kaikkia, jotka kutsuvat sinut taidenäyttelyyn.

Ryöstölasku

Missä? Kaupungit

Huijaus? Kaksi miespuolista matkailijaa tapaa uudessa kaupungissa kaksi nuorta kaunista naista. Naiset kutsuvat heidät baarin yksityistilaan. Lopulta pöytään saapuva lasku on jättimäinen. Baarimikko vaatii käteistä. Ovimies käskee maksamaan ja poistumaan.

Neuvo? Suhtaudu varauksella tuntemattomiin, jotka tarjoutuvat viemään sinut baariin tai yökerhoon.

Valevauva sylissä

Missä? Italia, Itä-Eurooppa

Huijaus? Useimmiten yksin liikkuva nainen lähestyy matkailijaa käsivarsillaan huopaan kääritty vauva. Hän törkkää vauvan matkailijan syliin. Apulaiset ryöstävät hämmentyneeltä uhrilta kaiken minkä käsiinsä saavat. Uhri tajuaa vasta varkaiden poistuttua, että vauva oli pelkkä nukke.

Neuvo? Vältä kaduilla pyöriviä kerjäläisiä ja siirry kauemmas, jos he yrittävät lähestyä sinua.

Isku bussissa numero 64

Missä? Rooma

Huijaus? Rooman historiallisten nähtävyyksien ohi kulkeva bussilinja 64 vetää puoleensa sekä turisteja että taskuvarkaita. Kolmen-neljän hengen tiimeissä työskentelevät varkaat aiheuttavat häiriötä ja putsaavat sen turvin turistien taskut.

Neuvo? Pidä aina arvotavarasi lähettyvilläsi kun matkustat ruuhkaisissa busseissa ja junissa.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja