Mainos

Varo mehuhyllyn kaloripommeja

Terveellisenä pidetyt tuoremehut sisältävät usein yllättävän paljon kaloreita. Mehulitran juominen päivässä tuo saman verran ylimääräisiä kaloreita kuin kermamunkin syöminen. Jos mehua juo pitkin päivää, myös hampaat joutuvat koetukselle.

Ravitsemuksellisesti täysmehu ei poikkea paljoa sokeroiduista mehujuomista tai virvoitusjuomista. Kaikissa on yhtä paljon kaloreita ja hiilihydraatteja. Vain lisäaineita on täysmehussa vähemmän.

Tuoremehu päihittää sokeroidut juomat, mutta mehuja parempi vaihtoehto ovat kokonaiset hedelmät. Niissä on enemmän kuituja ja vähemmän kaloreita. Tämän lisäksi hedelmät täyttävät tehokkaammin ja poistavat näläntunnetta.

Hampaat vaarassa

Tuoremehut ovat toki vitamiinipitoisia, mutta happamissa juomissa – myös sokerittomissa juomissa – oleva happo on haitaksi hampaille.

Jos mehujen aiheuttamia "happohyökkäyksiä" on koko päivän ajan, on hammaskiille altis vaurioitumaan.

Tuoremehu, sekamehu, mehujuoma…

Kuluttaja menee helposti sekaisin eri mehutermeistä. Mitä tarkoitetaan täysmehulla? Mitä sokerittomat kevytmehut ja mehujuomat sisältävät?

Täysmehu eli tuoremehu on täyttä marja tai hedelmämehua. Tuotteissa on alkuperäinen määrä vitamiineja, ellei niitä ole lisätty.

Mehujuomien valmistukseen käytetään vain vähän marjaa tai hedelmää. Siksi mehujuomien ravintoaineilla ei ole juurikaan merkitystä. Mehujuoma sisältää mehua, vettä ja sokeria sekä lisäaineita, jotka parantavat tuotteen makua, väriä ja säilymistä.

Sokerittomat mehut on yleensä makeutettu keinotekoisilla makeutusaineilla, kuten aspartaamilla. Sokerittomat mehut sisältävät usein myös väriaineita ja muita lisäaineita.

MTV3

Kuvat: Futureimagebank

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.