Varo – kaksi tavallista aamurutiinia voivat pilata päiväsi!

Et voi vaikuttaa siihen, heräätkö aamulla väärällä jalalla, mutta voit kuitenkin säädellä sitä, mitä teet, kun pääset jalkeille.

Moni asia voi mennä pieleen aamulla. Saatat juuttua liikenneruuhkaan tai unohtaa sateenvarjon kotiin juuri silloin, kun on luvattu rankkasadetta. Kaikkiin asioihin ei voi itse vaikuttaa, mutta on pari pientä aamuista tapaa, jotka saattavat tietämättäsi vaikuttaa mielialaasi koko loppupäivän.

Korjaa nämä aamuiset rutiinisi ja voi paremmin!

Juot liian aikaisin kahvisi

Voiko kahvin juomiselle olla todella huonoa aikaa? Voi. Energiatasot nousevat luonnollisesti, kun heräät. Jos juot kahvin samantien, saat ylimääräisen energiasysäyksen, joka voi tehdä sinut hermostuneeksi. Saat parhaimmat edut kahvista, kun juot sen noin tunti sen jälkeen, kun olet herännyt. Silloin energiatasosi alkavat jo laskea, joten kahvi pitää ne koholla iltapäivään.

Aamupalasi on liian pieni

Kourallinen marjoja pienessä purkissa kreikkalaista jogurttia voi kuulostaa täydellisen terveelliseltä aamupalalta, mutta se saattaa saada sinut ahmimaan iltapäivällä. Se on ensinnäkin liian pieni määrä ruokaa aamuksi, mutta siinä ei myöskään ole kaikkia ravintoaineita, joita tarvitset siihen, että pysyt kylläisenä lounaalle asti.

Ravintoasiantuntija Michelle Davenportin mukaan täyttävä aamupala sisältää noin 15 grammaa proteiinia, 2,5 grammaa kuitua, kompleksisia hiilihydraatteja ja terveellisiä rasvoja. Jotta pystyisit yhdistämään kaikki ravintoaineet samalle aterialle, sinun täytyy vain hyväksyä, ettei se tapahdu alle 450 kilokalorin.


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat