Varo, jäinen katu voi tulla kalliiksi – näin vältät onnettomuudet!

Liukkaalle kadulle kaatuminen sattuu, mutta siitä voi aiheutua myös vakavampaa vahinkoa.

Talvi on jälleen täällä ja kadut ovat jäässä. Maahan kolahtavat useimmiten lonkat, nilkat, ranteet ja pää.

Yli 65-vuotiaat saavat liukkailla keleillä eniten vakavia vammoja, mutta niitä sattuu nuoremmillekin. Yksi keino matkata turvallisemmin on kiireen välttäminen. Kun laittaa vauhdilla tossua toisen eteen, vahinkoja sattuu helpommin. Myös turvallisempaa kaatumista voi harjoitella, mutta harva muistaa kaatuessaan, ettei kädellä kannattaisi ottaa vastaan.

Erityishuomiota kannattaa tietysti kiinnittää varusteisiin: pohjiin kiinnitettävät liukuesteet ja hyvät jalkineet ovat kaiken a ja o. Myös katujen kunnossapito on tärkeää, eikä hiekkaa kannata säästellä.

Kaatuminen voi kurittaa myös lompakkoa

  • Liukkaalla kadulla kaatuminen saattaa kolauttaa itsetunnon ja kropan lisäksi myös kukkaroa. Jos loukkaa itsensä pahasti, seurauksena voi olla useampiakin lääkärikäyntejä.
  • Korvaussummat vaihtelevat muutamista kymmenistä euroista kymmeniin tuhansiin euroihin. Kalleimmaksi tulevat murtumat lonkissa ja päävammat.
  • Eniten kustannuksia tulee työikäiselle kaatujalle, jos työhön ei päästä palaamaan.
  • Jos kiinteistön omistaja ei ole huolehtinut liukkauden torjunnasta sääolosuhteiden edellyttämällä tavalla, liukastuminen korvataan kiinteistön vakuutuksesta.
  • Ensisijainen vastuu on kiinteistön omistajalla. Jos liukkauden torjumisesta on kuitenkin huolehdittu asianmukaisesti, kustannukset saattavat jäädä liukastuneen henkilön itsensä kontolle. Silloin korvaukset maksetaan omasta pussista tai vaihtoehtoisesti tapaturmavakuutuksesta, matkavakuutuksesta tai sairaskuluvakuutuksesta.

Lähteet: Deski

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja