Mainos

Varkaudessa piiritetty henkilö ampui itseään - tilanne ohi

Puukotuksesta epäilty varkautelainen 44-vuotias mies on ampunut itseään piiritystilanteen päätteeksi Varkaudessa iltapäivällä. Sitä ennen mies ehti ampua yksityisasunnon oven läpi kohti poliiseja, jotka olivat tulleet ottamaan häntä kiinni.

Tämän jälkeen hän haavoitti vielä poliisikoiraa, joka on kuitenkin jo toipumassa

Itseään päähän ampunut mies kuljetettiin kriittisessä tilassa Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Hänen selviytymisestään ei poliisilla ollut tietoa alkuillasta.

Karhu-ryhmäkin hälytettiin

Mies oli puukottanut eilen illalla Varkaudessa paikkakuntalaista 51-vuotiasta miestä ja paennut paikalta. Pohjois-Savon poliisi pääsi hänen jäljilleen perjantaina puolilta päivin ja lähetti kaksi partiota Relanderinkadulla sijaitsevaan asuntoon.

Ensimmäisten laukausten jälkeen paikalle hälytettiin Kuopiosta 12 hengen erikoisryhmä ja lähikunnista yhteensä 13 partiota. Helsingistä hälytetty Karhu-ryhmä ei ehtinyt tilanteeseen mukaan. Poliisi eristi korttelin kokoisen alueen ja kielsi siellä liikkumisen.

Poliisi koetti neuvotella miehen kanssa, mutta tämä käyttäytyi edelleen uhkaavasti. Häneen ei saatu katsekontaktia, mutta poliisi onnistui suihkuttamaan tuuletusikkunasta paprikasumutetta. Tämä ei tepsinyt, vaan mies heilutteli pistoolia ovenraosta. Neuvotteluissa mies kuitenkin luopui toisesta, äänenvaimentimella varustetusta käsiaseesta.

Kahden ja puolen tunnin piirityksen jälkeen ensimmäisessä kerroksessa olevasta asunnosta kuului kolmas laukaus, josta luoti sinkosi porraskäytävään. Muutaman minuutin kuluttua asunnosta tuli nainen kertomaan, että mies oli ampunut itseään. Poliisin mukaan nainen on miehen tuttava.

Mittava rikoshistoria

Miehellä on mittava rikoshistoria, johon sisältyy muun muassa pahoinpitely- ja ampuma-aserikoksia sekä törkeitä rattijuopumuksia. Miehen hallussa olleet aseet olivat laittomia, ja poliisi epäilee niitä vastikään varastetuiksi.

Miestä epäillään ainakin tapon yrityksestä ja poliisiin kohdistuneesta murhan yrityksestä. Siksi tapausta tutkii jatkossa Keskusrikospoliisi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.