Mainos

Varkauden piiritys: Näin kaikki tapahtui

Varkauden piiritystilanteen taustalla oli eilen illalla tapahtunut puukotus. Eilen illalla kello yhdeksän aikaan 44-vuotias varkautelainen mies puukotti tuntemaansa 51-vuotiasta miestä asunnossaan Varkauden Puistokadulla.

Tämän jälkeen mies pakeni paikalta. Poliisi ei löytänyt tekijää yön aikana etsinnöistään huolimatta.

Tänään hieman ennen puoltapäivää poliisipartio lähti tarkastamaan yksityisasuntoa Relanderinkadulle, jossa puukottajan epäiltiin olevan. Paikalle meni kaksi poliisipartiota, joista toisella oli koira mukanaan.

Klo 20.10 partiot saapuivat asunnolle. Asunnossa piilotellut mies ei kuitenkaan ollut yhteistyöhaluinen. Poliisia päin ammuttiin asunnon oven läpi yksi laukaus. Kukaan ei loukkaantunut.

Klo 12.19 ammuttiin asunnon ovesta porraskäytävässä ollutta poliisikoiraa - koira haavoittui päähän.

Tämän jälkeen poliisi vetäytyi ja eristi alueen sekä aloitti neuvottelun epäillyn kanssa. Paikalle hälytettiin myös apuvoimia. Poliisin mukaan paikalla oli noin 20 poliisipartiota.

Klo 14.27 asunnosta ammuttiin jälleen porraskäytävään. Kukaan ei loukkaantunut.

Klo 14.31 poliisi sai tiedon, että että mies on ampunut itseään päähän. Tämän kertoi koko tapahtuma-ajan asunnossa ollut nainen.

Klo 14.35 taktinen ensihoito aloitti miehen elvyttämisen.

Poliisi kertoo, että mies kuljetettiin hoitoon Kuopion yliopistolliseen keskussairaalaan. Miehen tila on tällä hetkellä kriittinen.

Häntä epäillään edellisyön tapon yrityksen lisäksi ainakin poliisiin kohdistuneesta murhan yrityksestä.

Poliisin mukaan epäillyllä miehellä on mittava rikoshistoria. Häntä on aiemmin epäilty muun muassa lukuisista törkeistä rattijuopumuksista ja eriasteisista pahoinpitelyrikoksista sekä ampuma-aserikoksesta.

Ampumisessa haavoittunut poliisikoira on operoitu. Poliisin mukaan koira voi olosuhteisiin nähden hyvin ja toipuminen on lähtenyt käyntiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.