Mainos

Varkaat iskevät keskimäärin neljään kesämökkiin päivittäin – murtojen määrä kuitenkin laskussa

Mökkeihin murtaudutaan entistä harvemmin, kertoo Poliisihallitus. Poliisin mukaan varkaudet ovat vähentyneet viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna yli neljänneksellä.  

– Se tarkoittaa noin 310:tä tapausta viime vuotta vähemmän. Toisaalta alueellista vaihtelua on paljon: Helsingin, Itä- ja Länsi-Uudenmaan sekä Pohjanmaan poliisilaitosten alueilla mökkimurrot ovat lisääntyneet, kun taas muualla on tultu selvästi alaspäin, poliisitarkastaja Tommi Reen Poliisihallituksesta sanoo. 

Poliisin mukaan mökkimurtojen laskuun on vaikea sanoa yksittäistä syytä. Poliisin mukaan on mahdollista, että esimerkiksi poliisin onnistumiset laajoissa omaisuusrikossarjoissa ovat vaikuttaneet asiaan. 

Syyskuun loppuun mennessä poliisille oli ilmoitettu vajaa tuhat mökkimurtoa. Keskimäärin Suomessa murtaudutaan lähes neljään mökkiin joka päivä. 

Poliisi muistuttaa, että vapaa-ajanasunnon talvisuojaukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Esimerkiksi arvotavarat kannattaa poliisin mukaan viedä pois talven ajaksi, mikäli mökkiä ei käytetä säännöllisesti.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.