Väritä koti kevään juhliin

Vapuksi ja pääsiäiseksi koti sisustetaan rehevillä, valoisilla väreillä. Kevätaurinko saa kaipaamaan kirkkaita yksityiskohtia pitkän, musta-valkoisen kauden jälkeen.

Vappua ja pääsiäistä juhlitaan tänä vuonna vain viikon erolla, joten juhlakaudelle on mukava muuttaa huoneita hieman enemmänkin. Päivitykseen riittää muutama uusi, värikäs kodintekstiili ja rehevä kukkakimppu pöydällä, mutta halutessasi voit myös tehdä näkyvämpiä muutoksia.

Yhden seinän maalaaminen tunnetaan helppona ja hauskana keinona kodin muokkaamiseen. Se ei vie liikaa aikaa ja vahvaan väriin kyllästyessä seinä on helppo maalata uudelleen. Muista myös erilaiset kuviomaalaukset ja seinätarrat, joiden avulla voit vaikka tuoda kukkaniityn keskelle keittiötäsi.

Makuuhuoneen sisustuksessa ihmeitä tekevät jo uudet, värikkäät sänkyvaatteet ja verhot, jotka päästävät valon huoneeseen. Raikas keltainen on hyvä sävy kevään ikkunatekstiileihin, sillä se saa olon ihanan aurinkoiseksi jo aamulla.

Tuo juhlan kunniaksi kimppu leikkokukkia myös makuuhuoneeseen. Et voi herätä mieluisempaan näkyyn kuin eri väreissä hohtavien tulppaanien tai herkkien pioneiden loistoon.

Hanki olohuoneeseen suuri kasa värikkäitä tyynyjä. Kätevissä käsissä ne syntyvät helposti ja nopeasti myös itse: valikoi mukaan eri kuoseissa, mutta samoissa sävyissä olevia kankaita, jotka sointuvat toisiinsa. Leikkaa kankaista vastakkaiset kappaleet ja jätä aukko tyynylle. Ompele kappaleet yhteen ja sujauta tyyny sisään, ennen kuin suljet koko komeuden.

Voit myös hyödyntää vanhoja, virkattuja pitsiliinoja värjäämällä ne kaikki saman värisiksi ja ompelemalla ne kiinni tyynyihin tai toisiinsa, jolloin niistä muodostuu hauska torkkupeitto. Mikäli et omista niitä entuudestaan, kannattaa suunnata lähimmälle kirpputorille, sillä sieltä niitä löytyy usein läjäpäin ja hintakin on yleensä alle euron.

Kuvat: Hemtex/ Designers Guild/

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja