Juhlista naistenpäivää herkullisella porkkana-ananaskakulla. Kevyessä kakussa on vain vähän sokeria ja rasvaa, mutta makua sitäkin enemmän. Porkkana ja ananas tekevät kakusta mehevän ja tuovat samalla kevätauringon värejä myös kahvipöydän piristykseksi.
Seurakseen kakku kaipaa vain kupin vastakeitettyä kahvia tai höyryävää teetä. Erikoiskahvien ystävät voivat kokeilla vaihteeksi hunajalla ja appelsiinilla maustettua espressoa.
Porkkana-ananaskakku
20 palaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl porkkanaraastetta
1 tlk (227 g) ananasmurskaa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1/4 tl inkivääriä
1/4 tl jauhettua neilikkaa
Kuorrutus:
50 g maustamatonta sulatejuustoa
1/2 dl ananastölkin lientä
