Väriä Naistenpäivän kahvihetkeen

Juhlista naistenpäivää herkullisella porkkana-ananaskakulla. Kevyessä kakussa on vain vähän sokeria ja rasvaa, mutta makua sitäkin enemmän. Porkkana ja ananas tekevät kakusta mehevän ja tuovat samalla kevätauringon värejä myös kahvipöydän piristykseksi.

Seurakseen kakku kaipaa vain kupin vastakeitettyä kahvia tai höyryävää teetä. Erikoiskahvien ystävät voivat kokeilla vaihteeksi hunajalla ja appelsiinilla maustettua espressoa.

Porkkana-ananaskakku

20 palaa

2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl porkkanaraastetta
1 tlk (227 g) ananasmurskaa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1/4 tl inkivääriä
1/4 tl jauhettua neilikkaa

Kuorrutus:
50 g maustamatonta sulatejuustoa
1/2 dl ananastölkin lientä
1/2 prk maitorahkaa
1/2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria

Koristeluun:
Ananaspaloja
Sitruunamelissan lehtiä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Valuta ananastölkistä 1/2 dl lientä lasiin kuorrutusta varten. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi ja lisää se muna-sokerivaahtoon ananasmurskan kanssa. Sekoita tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhojen joukkoon perunajauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja mausteet ja kaada seos kananmuna-porkkanavaahdon joukkoon. Sekoita taikinaa varovasti sen verran, että ainekset sekoittuvat. Vuoraa noin 25 x 25 cm:n uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes kakku on saanut hieman väriä. Nosta kakkupohja pois vuoasta ja jäähdytä. Valmista kuorrutus. Pehmitä sulatejuusto vatkaamalla kulhossa sen joukkoon ananasliemi esim. puuhaarukalla. Tämä onnistuu parhaiten, kun sulatejuusto on lämmennyt pöydällä noin 1/2 tuntia. Sekoita joukkoon maitorahka, tomusokeri ja vanilliinisokeri. Vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Koristele ananaspaloilla ja sitruunamelissan lehdillä. Leikkaa kakku valmiiksi palasiksi tai laita tarjolle kokonaisena.

Ohje: Painonvartijat

Hunajainen espresso

1 annos

1/2 dl kuumaa espressokahvia
1-2 tl hunajaa
1 tl appelsiinimehutiivistettä
Laita hunaja ja appelsiinimehutiiviste espressokupin pohjalle. Kaada espressojuoma päälle. Sekoita hyvin ja nauti.

Lue myös:

    Uusimmat