Juhlista naistenpäivää herkullisella porkkana-ananaskakulla. Kevyessä kakussa on vain vähän sokeria ja rasvaa, mutta makua sitäkin enemmän. Porkkana ja ananas tekevät kakusta mehevän ja tuovat samalla kevätauringon värejä myös kahvipöydän piristykseksi.
Seurakseen kakku kaipaa vain kupin vastakeitettyä kahvia tai höyryävää teetä. Erikoiskahvien ystävät voivat kokeilla vaihteeksi hunajalla ja appelsiinilla maustettua espressoa.
Porkkana-ananaskakku
20 palaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl porkkanaraastetta
1 tlk (227 g) ananasmurskaa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1/4 tl inkivääriä
1/4 tl jauhettua neilikkaa
Kuorrutus:
50 g maustamatonta sulatejuustoa
1/2 dl ananastölkin lientä
1/2 prk maitorahkaa
1/2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
Koristeluun:
Ananaspaloja
Sitruunamelissan lehtiä
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Valuta ananastölkistä 1/2 dl lientä lasiin kuorrutusta varten. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi ja lisää se muna-sokerivaahtoon ananasmurskan kanssa. Sekoita tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhojen joukkoon perunajauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja mausteet ja kaada seos kananmuna-porkkanavaahdon joukkoon. Sekoita taikinaa varovasti sen verran, että ainekset sekoittuvat. Vuoraa noin 25 x 25 cm:n uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes kakku on saanut hieman väriä. Nosta kakkupohja pois vuoasta ja jäähdytä. Valmista kuorrutus. Pehmitä sulatejuusto vatkaamalla kulhossa sen joukkoon ananasliemi esim. puuhaarukalla. Tämä onnistuu parhaiten, kun sulatejuusto on lämmennyt pöydällä noin 1/2 tuntia. Sekoita joukkoon maitorahka, tomusokeri ja vanilliinisokeri. Vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Koristele ananaspaloilla ja sitruunamelissan lehdillä. Leikkaa kakku valmiiksi palasiksi tai laita tarjolle kokonaisena.
Ohje: Painonvartijat
Hunajainen espresso
1 annos
1/2 dl kuumaa espressokahvia
1-2 tl hunajaa
1 tl appelsiinimehutiivistettä
Laita hunaja ja appelsiinimehutiiviste espressokupin pohjalle. Kaada espressojuoma päälle. Sekoita hyvin ja nauti.
Uusimmat
-
14:09
Sven-Göran Eriksson haudan lepoon – arvovieraita läsnä: "Hän halusi, että tämä olisi juhla"
-
13:56
Katsoithan kalenteria? Liikennetilastot paljastavat todellisen epäonnen päivän
-
13:42
Tässä on kolmen ihmisen kimppuun Norjassa hyökännyt raatelijakotka – video näyttää uhrin vammat
-
13:40
Ano Turtiainen ei ole selvittänyt eduskuntaryhmänsä kirjanpitoa – uhkana avustusten periminen takaisin
-
13:40
Mette-Marit vaikenee edelleen Marius-poikansa rikossyytteistä – kertoi sen sijaan kantansa itseensä kohdistuneeseen kritiikkiin
-
13:35
F1-harjoituksissa rytisi – Charles Leclerc ja tulokaskuski ajoivat seinään
-
13:24
Sebastian Tynkkynen syyttää Yleä verorahojen väärinkäytöstä – Maria Ohisalo tyrmistyi: "Aidosti huolestuttava suunta"
-
13:22
Kaksi lahtelaista vangittu epäiltyinä murhasta ja törkeästä ryöstöstä
-
13:16
Pekka Pouta: Täällä sataa rajusti viikonloppuna – "Kaupunkitulvan mahdollisuus"
-
12:41
Ilves–Tappara-vääntöön täysin uusi ulottuvuus – pirkanmaalainen kauppias räväytti: "Varsinkin alkuun oli kisaa"
-
12:30
Harper Beckham on kuin kopio äidistään – Victoria postasi suloisen kuvakimaran
-
12:15
Hanna Sumarin omenapiirakka: "Tyrmäävän hyvää ja helppo leipoa"
-
12:09
Kiina nostaa eläkeikää
-
12:08
Uutta tietoa kiinalaisuimareiden dopingskandaalista
-
11:55
MTV:n tiedot: Hengenvaarallinen tulitaistelu Ruovedellä, petoksia, ryöstöjä – Tampereen ampujalla raskas rikoshistoria
-
11:46
Suomi lähettää Ukrainaan lisää puolustustarvikkeita
-
11:33
Blind Channel coveroi Backstreet Boysia – tästä syystä kappaleen tekijänoikeuksista ei maksettu euroakaan
-
11:18
Inarin maastopalot hallinnassa – palopäälliköllä arvio syttymissyystä
-
11:14
Pekka Poudalta jämäkkä puheenvuoro syyskuun helteistä – pitääkö jo olla huolissaan?
-
11:03
Mysteeri Pariisissa: kaksi paraurheilijaa kadonnut
-
Lataa lisää