Varaudu suureneviin sähkölaskuihin!

Sähkön hinnan povataan nousevan kesäksi, joten suurenevaan sähkölaskuun kannattaa varautua jo ennakkoon.

Kevään koittaessa sähkönkulutus pienenee, kun lämmityksen ja valaistuksen tarve kodeissa vähenevät. Tällä hetkellä sähkö maksaa noin kymmenisen prosenttia vähemmän kuin viime keväänä, mutta kuluttajien kannattaa varautua kohoaviin sähkölaskuihin. Sähkön hinta voi kivuta ylöspäin, mikäli Euroopan taloudellinen tilanne paranee, osakekurssit nousevat ja polttoaineiden hinnat jatkavat nousuaan.

– Käytännössä kerrostaloasukkaan sähkölaskuun tulisi vuodessa muutama kymppi lisää, ja sähkölämmittäjän laskuun muutama satanen, arvioi Vattenfallin tuotespesialisti Peter Strandberg.

Hyödynnä halpa hinta!

Kuluttajan kannattaa hyödyntää halvat sähköhinnat. Tällä hetkellä edullisinta on solmia joko määräaikainen –tai pörssisopimus.

– Jos on valmis ottamaan pienen riskin, kannattaa tehdä pörssisopimus, jossa sähkön hinta on sidottu sähköpörssissä toteutuneeseen kuukauden keskihintaan, Strandberg vinkkaa.

Määräaikaisessa sopimuksessa sähkön hinta määräytyy nykyisen hintatason mukaan koko sopimuskauden ajan. Uusi sopimus kannattaa hinnannousuriskin vuoksi tehdä pian.

Teksti: Jokakoti
Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja