Varaudu hiihtoloman liikenteeseen! Nämä ovat ruuhkan huipputunnit: "Liikenne alkaa vilkastua jo heti puolenpäivän jälkeen"

Huomenna perjantaina 15. helmikuuta starttaa hiihtolomakausi, kun eteläsuomalaiset rientävät lomailemaan. Tieliikenteessä se tarkoittaa, että seuraavat viikonloput ovat hieman tavanomaista vilkkaampia, tiedottaa Traffic Management Finland.

Hiihtolomaliikenne käynnistyy perjantaina 15. helmikuuta eteläsuomalaisten aloittaessa lomansa. Nousseet liikennemäärät saattavat hidastaa liikennettä Helsingin ulosmenoteillä ja valtateillä 4 ja 5 aina Jyväskylään ja Mikkeliin asti.

Vilkkain liikenne suuntautuu etelästä pohjoiseen. Perjantaina huipputunti on Helsinki–Heinola-välillä valtatiellä 4 klo 15–17, valtateillä 4 ja 5 Heinolan ja Jyväskylän pohjoispuolella klo 16–17 ja Varkauden pohjoispuolella klo 17–18.

– Liikenne alkaa vilkastua jo heti puolenpäivän jälkeen. Myös lauantaina on normaalia talvilauantaita enemmän liikennettä. Liikenteellisesti vilkkaimmat tunnit ovat aamupäivällä, sillä menoliikenne alkaa heti aamusta vilkkaana ja hiljenee vasta alkuillasta. Nopeudet saattava paikoin laskea esimerkiksi Helsingistä pois johtavilla teillä, summaa ITM Finlandin Mika Jaatinen.

Vallitseva keli ja mahdolliset onnettomuudet vaikuttavat aina liikennetilanteeseen, Jaatinen jatkaa.

Lauantaina liikennettä on tavanomaista enemmän valtatiellä 4 aina Helsingistä Kemiin asti sekä valtatiellä 5 Heinolasta Varkauteen. Sunnuntaina liikennettä on yhä tavallista talvisunnuntaita enemmän valtatiellä 4 aina Helsingistä Jyväskylään asti sekä valtatiellä 5 Heinolasta Varkauteen. Liikennemäärät jäävät kuitenkin selvästi pienemmiksi kuin perjantaina tai lauantaina.

Lue myös:

    Uusimmat