Varakkaat havahtuivat Hurstin ruoka-avun tilaan: ”Olemme eläneet vuosia kädestä suuhun – ehkä tässä piti käydä näin”

Heikki Hursti kyynelehti kertoessaan rahapulasta 8:12

Julkisuus, jota Heikki Hurstin ruoka-avun rahojen loppuminen on saanut, on saanut ihmiset pohtimaan vuotuisiakin lahjoituksia. Hursti toivoo, että lahjoitukset toteutuvat eikä ensi vuonna olla jälleen samassa tilanteessa.

Hänellä on kokemusta siitä, että kaikkea lupaillaan, mutta harvempi lahjoitus toteutuu.

Uutiset Veikko ja Lahja Hurstin laupeudentyön ruoka-avun rahojen loppumisesta on saanut ihmiset liikkeelle. Yhdistyksen toiminnanjohtaja Heikki Hursti sanoo, että jonkin verran on jo tullut lahjoituksia – joskaan ei aivan tarpeeksi toiminnan jatkamiseksi.

Toivoa toiminnan jatkumisesta kuitenkin jo on: Hurstiin on jo otettu yhteyttä ja ehdotettu sopimusta vuosittaisesta avustamisesta.

– Ihmiset, joilla on varallisuutta, ovat ottaneet yhteyttä. Ensi viikolla muutaman kanssa ihan neuvotellaan. Se on hienoa ja rohkaisevaa, Hursti kertoo.

Aiemmin yhdistyksessä on eletty Hurstin mukaan kädestä suuhun. Kaikki jaettu ruoka on tullut suoraan lahjoituksena ja kaikki varat ovat yksittäisiä lahjoituksia. Vakituisia ei rahavirtoja ole ollut.

– Työmme helpottuisi kokonaisuutena, jos tätä saataisiin eteenpäin.  

Lupailtuja rahoja ei aina näy

Ruoka-avun tulevaisuutta takaamaan on puuhattu myös konserttia. Siihen Hursti suhtautuu hieman epäillen. Hänellä on kokemusta siitä, että lupaillaan tuottojen menevän hyväntekeväisyystyöhön, mutta rahoja ei lopulta näy tilillä.

– Meille on järjestetty tukikonsertti joskus Tavastialla enkä ole nähnyt, että sen toimijat olisivat yhtä ainoaa euroa tilillemme laittaneet. Rahanahneus on sellainen ikävä tosiasia.

– Voi toki olla, että se on mennyt minulta ohi, mutta yritimme sitä kyllä seurata ja katsoa.

Jos konsertti järjestetään, Hursti toivoisi, että saisi itse olla mukana sitä toteuttamassa.

– Toivoisin, että voisin olla mukana siinä, miten rahat käytetään.

"Ehkä tässä piti käydä näin"

Kokonaisuutena avustustyön jatkuminen näyttää tänään jo paljon paremmalta kuin viime viikolla.

– Vaikka oli vaikea tilanne, niin ehkä tässä piti näin käydä, että saatiin julkisuutta, Hursti pohtii.

– Uskon, että tämä lähtee menemään hyvin. Isot, hienot rattaat ovat pyörähtäneet liikkeelle. Kun se ei vain olisi tämä yksi kerta ja emme olisi ensi vuonna tässä samassa tilanteessa.

Lue myös:

    Uusimmat