Mainos

Vappupuheissa aiheita Putinista kokoomuksen puheenjohtajakisaan

Poliitikot ovat pitäneet vappupuheita ympäri maan. MTV Uutiset koostaa mielenkiintoisimmat ja tärkeimmät puheet yhteen. 

Soini uskoo kolmeen europarlamenttipaikkaan

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini arvioi vappupuheessaan Vaasassa, että perussuomalaiset saisivat tuoreimman mielipidemittauksen perusteella kolme europarlamenttipaikkaa.

Soinin mukaan europarlamenttiin on tulossa myönteinen maanjäristys, kun perussuomalaisten ryhmäkumppanit eli Britannian Itsenäisyyspuolue ja Tanskan kansanpuolue ovat nousseet gallupeissa omissa maissaan suurimmaksi puolueeksi.  

Heinäluoma: Putinia ei pidä leimata Ilmestyskirjan pedoksi 

Eduskunnan puhemiehen Eero Heinäluoman (sd.) mielestä Venäjän toimintaa Ukrainassa ja Krimillä on perusteltua arvostella, mutta Venäjää ja sen johtajia ei pidä leimata Ilmestyskirjan pedoksi.

Pienemmälläkin pensselillä pärjättäisiin, Heinäluoma sanoi vappupuheessaan Heinolassa.

Tuomioja: Itä-Ukraina saattaa olla Moskovalle pettymys

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) mielestä Ukrainan tilanteessa on huomattava, ettei Itä-Ukrainassa ole ollut nähtävissä sellaista aitoa kansanliikettä ja tahtoa Venäjään liittymiseen kuin Krimillä. Se saattaa hänen mielestään olla Moskovalle odottamaton pettymys.

Tuomioja sanoi vappupuheessaan Hangossa, että Itä-Ukrainassa itse itsensä kansanjohtajiksi nimittäneet aseistetut toimijat ovat etupäässä kunnostautuneet rikoksen tunnusmerkit täyttävien tekojen toimeenpanijoina, mikä tuskin herättää laajempien joukkojen kunnioitusta tai luottamusta.

Tiilikainen lyttää sekä Stubbin että Vapaavuoren

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen lyttää molemmat kokoomuksen puheenjohtajaksi tähän mennessä pyrkimään lähteneet ministerit.

Tiilikainen sanoi vappupuheessaan Savonlinnassa, että eurooppa- ja ulkomaankauppaministerinä toimivan Alexander Stubbin ministerikaudella Suomen vienti on suorastaan romahtanut. Jan Vapaavuoren toimiessa elinkeinoministerinä kivihiili on vyörynyt Venäjältä Suomeen samalla, kun suomalaisen metsähakkeen kilpailukykyä on heikennetty.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.