Vappupallojen hinnoissa jopa kymmenien eurojen erot

Taloudellinen vapun viettäjä kilpailuttaa ilmapallojensa hinnat. Vappupallojen maahantuojan mukaan pallojen hinnoissa on ostopaikan mukaan jopa kymmenien eurojen heitto.

Kysynnän ja tarjonnan laki jyllää tänään ja huomenna siellä missä vappupallo ja sen ostaja kohtaavat.

Ilmapallojen maahantuoja Jouni Kämäräinen Ilmapallomestareista Tampereelta kertoo, että pallokauppiaat osaavat ottaa tulonsa silloin, kun asiakas on valmis maksamaan haluamastaan tuotteesta.

Näin ollen esimerkiksi Helsingin Kauppatorilla Mantan lakituksen aikaan vappuaattona pallo voi maksaa jopa kymmeniä euroja enemmän kuin vaikkapa samaan aikaan pikkukaupungin torilla.

– Pallot maksavat myyntipaikan mukaan varmaan kymmenestä eurosta neljäänkymppiin, Kämäräinen arvioi.

Nelisen vuotta markkinoilla olleen soivat jättipallot ovat Ilmapallomestareiden kalleimpia pallomalleja.

– Soivat jättipallot ovat isoja ilmapalloja, joista kuuluu musiikkia, kun niitä napauttaa kylkeen. Jo niiden kuori maksaa sen verran, että kauppiaat eivät ota niitä myyntiin ihan pilvin pimein. Aika moni kuitenkin haluaa itselleen sellaisen.

Pallomyyjien katteet karisseet

Yli 20 vuotta ilmapalloalalla työskennellyt Jouni Kämäräinen arvelee, että ilmapallokauppiaiden saama voitto palloista on pienentynyt vuosien varrella.

– Minulla on sellainen muistikuva, että samppanjapullon muotoisen pallon kuori maksoi meillä parikymmentä vuotta sitten 14 markkaa. Särkänniemessä Tampereella pallokauppias möi niitä 150 markalla ulos.

Pallojen hintoja on tasannut Kämäräisen mukaan tarjonnan kasvu.

– Kauppiaat eivät pysty ottamaan enää entisenlaisia voittoja palloistaan. Minun mielestäni pallokauppiailla pitäisi kuitenkin olla hyvä kate, kun he viitsivät mennä niitä tuuleen ja tuiskuun myymään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja