Vappu Pimiä koki julkisuuden kirot jo chat-aikoina – viestien kirjo oli valtava ja se sai juontajan turvautumaan työmatkoilla: "Minulla oli aina pippurisumute hihassa"

6:05
Vappu Pimiä vieraili vanhassa chat-studiossaan – kertoo nyt pelottavista hetkistä ja törkypalautteesta

Vappu Pimiä aloitti uransa Maikkarilla chat-juontajana, mutta nykyään hänet nähdään luotsaamassa suosikkiohjelmia.

Suosikkijuontaja Vappu Pimiä on juontanut Maikkarin eri suosikkiohjelmia jo 20 vuoden ajan. Pimiä opiskeli Helsingin kansanopistossa radiolinjalla ja haki koulutuksen mukaisesti töihin eri radioihin. Ovet eivät kuitenkaan avautuneet.

Reilu parikymppinen Pimiä selasi eräänä sunnuntaiaamuna kostean bileillan jälkeen Helsingin Sanomia ja huomasi työpaikkailmoituksen, jossa haettiin chat-juontajia.

– Ajattelin, että jostain tämä pitää aloittaa. Hain sinne ja pääsin, Pimiä kertoo.

Lähetys kesti tunteja

Chat-juontajan työ ei ollut helppoa. Pimiän piti olla skarppina ruudussa, lukea katsojien lähettämiä viestejä ja keksiä puheenaiheita. Parhaimmillaan lähetys kesti lähes yhdeksän tuntia.

– Se työ oli tosi raskasta ja muistan, kun jotkut sitä arvostelivat. Ajattelin, että tulkaa kokeilemaan. Chat-juontajuuden ansiosta minulla on varmasti aika paksu nahka, että kestän tässä työssä sitä kritiikkiä, toki se silti tuntuu pahalta, Pimiä kertoo.

Katsojat ihastuivat energiseen Pimiään ja usein chatissa oli tuntien viestijono. Valvojat lukivat viestejä läpi ja karsivat törkeimmät pois. Pimiä sai kuitenkin halutessaan lähetyksen jälkeen kuulla, millaisia viestejä oli karsittu.

– Sieltä sai laidasta laitaan palautetta. Ulkomuotoa arvioitiin ja pahimmillaan tuli tappouhkauksia, parhaimmillaan kosittiin. Palautteen määrä oli valtavaa.

Yöbussilla töihin

Pimiä oli jo ennen chat-uraansa vaihtanut puhelinnumeronsa salaiseksi ja esiintyi tv-ruudussa vain etunimellään. Hän ei paljastanut tv-katsojille, että hän asui Helsingin Kalliossa ja lähti sieltä puolen yön jälkeen töihin Maikkarille.

Tuohon aikaan Pimiän piti kävellä vajaan kilometrin matka pimeässä bussipysäkille, joka toi turvattomuuden tunteen. Uhkaavia tilanteita ei kuitenkaan koskaan syntynyt.

– Minulla oli aina sellainen pippurisumute hihassa, kun kävelin bussipysäkille. Ei minusta olisi enää tänä päivänä siihen.

Puhuu nuorille media-alasta

Nykyään Pimiä käy puhumassa nuorille, jotka haaveilevat urasta media-alalla. Pimiä painottaa sitä, että kukaan ei ole valmis miljoonayleisön eteen heti, vaan sinne pitää edetä askel kerrallaan. Pimiä kertoo, että hänen ensimmäinen käännekohta urallaan oli, kun hän pääsi chat-juontajaksi.

– Et voi olla Suomen paras suoraan koulusta, en usko sitä. Olen sitä mieltä, että työ opettaa sinua niin paljon.

Tuttu vinkkasi Big Brotherista

Toinen iso käännekohta Pimiän uralla on ollut, kun hänen piti alkaa juontaa visailuohjelmaa, mutta se päättyi jo kahden viikon jälkeen. Epäonnekas työkeikka kääntyi onnenpotkuksi, kun visailuohjelmasta tuttu ohjaaja vinkkasi uudesta ohjelmasta.

– Hän muisti minut ja pyysi Big Brotherin koekuvauksiin. Koen, että se on ollut toinen käännekohta. Se oli jo oikea tv-ohjelma, jos voi sanoa.

Koko kansalle Pimiä tuli tunnetuksi vuonna 2008, kun hänet nähtiin Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa kilpailijana. Silloin tapahtui uran kolmas käännekohta.

– Tuntui, että kaikki tunnisti, ihan pikkulapset ja vanhat mummot. Kaikki tervehti. Ne ovat kolme käännekohtaa ollut urallani.

Vappu vieraili vanhassa chat-studiossaan ja katsoi omaa lähetystään. Katso videolta, kuinka juontaja reagoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja