VIDEO: Vapaavuori kertoo STX:n Turun telakan kauppaneuvotteluista

35:29

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) kertoo tänään kello 13 neuvotteluista korealaisen STX:n Turun telakan ostamiseksi saksalaiselle Meyer Werftille ja Suomen valtiolle.

MTV Uutiset lähettää tiedotustilaisuuden suorana nettisivuillaan alkaen klo 12.55. 

Turun telakan myynnistä on neuvoteltu kesän ajan. Työ- ja elinkeinoministeriö kertoi kesäkuun lopussa, että Suomen valtio ja Meyer Werft olivat päässeet telakkakaupan pääasiallisista ehdoista alustavaan yhteisymmärrykseen STX:n kanssa.

Turun telakan ostamalla saksalaistelakka voisi kilpailla kaikkein suurimpien risteilijöiden rakentamisesta. Kaupan on arvioitu riippuvan siitä, saako Turun telakka uusia tilauksia.

Turun telakan tilanne on ollut tukala, sillä siellä on rakenteilla vain yksi TUI-Cruisesin risteilijä, joka luovutetaan tilaajalle ensi huhtikuussa. Telakalla on lomautettuina noin 350 työntekijää ja viitisenkymmentä toimihenkilöä.

STX Finland ei vielä kommentoi Turun-telakan mahdollista myyntiä. Yhtiön viestintäpäällikkö kertoo, että varatoimitusjohtaja Jari Anttila on varautunut kommentoimaan tilannetta myöhemmin tänään. Meyer Werftiltä ei haluttu kommentoida neuvotteluiden etenemistä STT:lle ennen tiedotustilaisuutta.

Myös yhtiön Turun telakan pääluottamusmies pidättäytyy tässä vaiheessa kommentoimasta telakan mahdollista myyntiä. Pääluottamusmies Jari Aalto sanoo, että hän haluaa ennen kommentoimista kuulla, mitä kerrottavaa Vapaavuorella on. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja