HS: Turun ja Rauman telakat pyytävät hätärahoitusta valtiolta – Turku jopa 200 miljoonaa

Turun ja Rauman telakat ovat joutuneet pyytämään hätärahoitusta valtiolta talousvaikeuksien takia, uutisoi Helsingin Sanomat (HS).

Turun telakka neuvottelee HS:n tietojen mukaan enimmillään 200 miljoonan euron suuruisesta rahoituksesta valtion kanssa. Neuvottelut ovat lehden mukaan kesken. Telakka teki viime tilikaudella tappiota noin 17 miljoonaa euroa.

Turun telakan omistaa perheyritys Meyer. Sen Turun osasto arvioi keväällä tilipäätöksessään, että kilpailu risteilijämarkkinoilla on ankaraa. Telakalla on ollut pulaa materiaaleista ja komponenteista koronaviruspandemian takia.

Rauman telakalla vaikeuksia toimittaa aluksia ajoissa

Kesäkuussa hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta puolsi HS:n tietojen mukaan 40 miljoonan euron pääomalainan myöntämistä Rauman telakalle. Lainan antoi valtion omistama pääomasijoitusyhtiö Suomen teollisuussijoitus.

Telakan liiketappio oli HS:n mukaan viime vuonna 53,6 miljoonaa euroa.Rauman telakan ongelmiin ovat kuuluneet HS:n mukaan tilattujen alusten toistuvat myöhästymiset. Telakka ei ole vielä luovuttanut esimerkiksi varustamoyhtiö Tallinkin tulevaa matkustajalauttaa MyStaria.

Lue myös:

    Uusimmat