Aluevaalit

Näin äänet jakautuvat - tästä pääset aluevaalien tulospalveluun!

Vaalitulospalveluun

Vapaavuoren aluevaalitviitti herätti somemyrskyn: "Tänään lippujen kuuluisi olla puolitangossa"

Mistä aluevaaleissa on kyse? Katso tiukka tietopaketti, mistä nyt äänestetään 2:42
Mistä aluevaaleissa on kyse? Katso tiukka tietopaketti, mistä nyt äänestetään.

Kokoomuksen entinen kansanedustaja, ministeri ja Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) on julkaissut tänään aluevaaleihin liittyvän twiitin, joka on herättänyt runsaasti ihmetystä ja suoranaista paheksuntaa Vapaavuoden Twitter-tilin seuraajien keskuudessa 

Täältä löydät kaikki uutiset aluevaaleihin liittyen. 

Osoitteessa mtv.fi löydät kaikki aluevaalien videot ja uutisanalyysit.

Muista myös kattava Tulospalvelu!

Jan Vapaavuori harmittelee tviitissään sitä, että tänään järjestettävät aluevaalit sinetöivät hänen mielestään epäonnistuneen sote-uudistuksen.

– Vaalipäivä on Suomessa aina liputuspäivä. Tänään lippujen kuuluisi kuitenkin olla puolitangossa, kun maan tyhmin hallintouudistus lopullisesti sinetöidään, Suomen olympiakomitean nykyinen puheenjohtaja Vapaavuori kommentoi.

Hän kehotti kansaa kuitenkin vaaliuurnille.

– Aina on väliä sillä, kuka päättää.

"Demokratiaa väheksyvä kommentti"

Tviitti on saanut runsaasti niin tykkäyksiä, jakoja kuin tuomitsevia lausuntojakin.

Sitä on syytetty muun muassa demokratian halveksunnasta.

– Todella ala-arvoinen, demokratiaa väheksyvä kommentti. Olkoon uudistus kuinka tyhmä hyvänsä, tänään on päivä, jolloin suomalaiset jälleen pääsevät äänestämään vapaissa ja rehellisissä vaaleissa. Kaikkialla tämä ei ole itsestäänselvyys, eräs kommentoija kirjoittaa.

Yhden arvion mukaan Vapaavuori menee tviitillään ”alkuvuoden mauttomin twiitti -kisan top kymppiin että heilahtaa”. 

– Sinähän sittiäinen olet. Monella tänäänkin lippu puolitangossa muista kuin ideologisista syistä, yksi kirjoittaja toteaa.

– Täydellisen käsittämätön lausunto. Mutta – näköjään ja totisesti – sillä on väliä, kuka päättää, Turun Keskusta tviittaa vastauksessaan.

Vapaavuori saa tviitistään joiltakuilta myös varovaista hyväksyntää.

– Suruliputuksessa lippu nostetaan ylös hautaustilaisuuden jälkeen. Tätä sote-suruliputuksen lipunnostoa joutunemme odottamaan pitkään, eräs kirjoittaja arvelee.

"Hallituksen soten esityspäivä oli surun ja murheen päivä"

Jan Vapaavuori on pannut jo vuosia voimakkaasti hanttiin sote-uudistukselle. kaksi vuotta sitten hän nimesi tviitissään hallituksen soten esityspäivän "surun ja murheen päiväksi". 

Vapaavuoren mukaan uudistus ei tuo lisäarvoa kunnille, vaan pirstoo niiden tehtäväkenttää ja vaikeuttaa esimerkiksi väestönkasvun ja maahanmuuton haasteisiin vastaamista. Se hankaloittaa hänen mielestään myös väestön terveyden ja hyvinvoinnin ja elinvoiman edistämistä sekä eriytymiskehityksen torjumista. 

Uudistus ei ole etenkään helsinkiläisten tai uusmaalaisten näkökulmasta hyväksyttävä, Vapaavuori arvioi.

Erikoishaastattelussa Jan Vapaavuori 15:32
Suomen olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori oli MTV:n Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa keskiviikkona 19. tätä kuuta.

Lue myös:

    Uusimmat