Vapaaohjelman nappisuoritus siivitti Viveca Lindforsin EM-pronssille – "Tosi siistiä pärjätä näissä olosuhteissa"

6:04
Viveca Lindfors nappasi upeasti EM-pronssia.

Viveca Lindfors piti hermonsa kurissa taitoluistelun EM-kisojen vapaaohjelmassa ja pokkasi pronssimitalin ennätyspisteillään. Lindfors onnistui Minskin EM-kisoissa mainiosti sekä keskiviikon lyhyt- että perjantain vapaaohjelmassaan.

Vapaaohjelma toi Lindforsille 128,79 pistettä ja nosti hänet nelossijalta pronssille. Samalla Lindfors palautti Suomen taitoluistelun arvokisoissa mitaleille usean vuoden tauon jälkeen. Edellinen EM-mitali oli Kiira Korven vuonna 2012 saavuttama hopea.

– Taisi mennä luistelu aika lailla nappiin. Yritin vain tehdä oman suoritukseni. Totta kai ennen suoritusta jännitti. Nämä ovat kuitenkin EM-kisat, Lindfors kuvaili tunnelmiaan STT:lle puhelimitse.

Suomen hyvän kokonaissaldon täydensi Emmi Peltonen, joka sijoittui kahdeksanneksi. Peltonen oli lyhytohjelman jälkeen kymmenentenä.

Hän joutui helpottamaan vapaaohjelmassa osaa hypyistään, mutta sijoitus parani silti kahdella. Peltonen keräsi yhteispisteet 170,03 pistettä.

Lindforsin ja Peltosen sijoitukset tarkoittavat sitä, että Suomi saa seuraaviin EM-kisoihin kolme paikkaa naisten kilpailuun.

– Yritin olla ajattelematta liikaa mahdollista mitalia ja keskittyä vain tekemiseeni. Sekä lyhyt- että vapaaohjelma menivät niin kuin piti, Lindfors tiivisti.

Samodurova juhli kultaa

EM-kultaan luisteli Venäjän Sofia Samodurova ja toiseksi Venäjän Alina Zagitova. Vapaaohjelmassaan loistavasti onnistunut Samodurova keräsi yhteispisteet 213,84. Lyhytohjelman jälkeen johtanut Zagitova epäonnistui vapaaohjelmassaan hieman ja keräsi yhteispisteet 198,34.

Lindforsin vahvasta perjantaista kertoo, että hän pesi olympiavoittaja Zagitovan vapaaohjelman pisteissä.

– Viime vuosina taitoluistelu on kehittynyt ihan hirveästi ja EM-mitaleilla on ollut lähes pelkästään venäläisiä, joten on tosi siistiä, että on pystynyt pärjäämään näissä olosuhteissa niin hyvin, Lindfors kommentoi MTV Urheilulle.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja