Vapaaehtoiset tärkeässä roolissa jääkiekon MM-kisoissa

Noin 700 vapaaehtoista on tärkeässä roolissa perjantaina alkavissa jääkiekon MM-kilpailussa. Ilman ruokapalkalla työskenteleviä vapaaehtoisia ei koko kilpailuja pystyttäisi edes järjestämään.

– Ei kisoja voitaisi järjestää, ellei olisi tätä määrää vapaaehtoisia. Meillä on noin 20 henkeä kisaorganisaatiossa ja vapaaehtoisia on se 700, että eihän se olisi realistista palkata semmosta määrää ihmisiä. Se on kyllä tosi hyvä etu meille, että Suomessa on innokkaita vapaaehtoisia, kisojen vapaaehtoiskoordinaattori Anu Lönnrot kiittelee.

Viime vuonna vapaaehtoisia tarvittiin tätä vuotta enemmän, noin 900. Tämän vuoden työntekijät olivat kaikki kartuttaneet kokemusta jo viime keväältä. Aiempi kokemus helpottaakin kisojen järjestelyä huomattavasti.

– Kaikki on jo ollut kertaalleen ja tietää mistä on kyse. Vapaaehtoiset tuntee toisiaan ja meitä, niin sehän helpottaa hirveästi, että sieltä löytyy se keneltä kysyä ja myös se hyvä fiilis heidän kesken, Lönnrot kertoo.

Kokemukset ja kontaktit pääsyitä

Sunnuntaina vapaaehtoiset kokoontuivat viimeistelevään koulutukseen Hartwall Areenalle. Puheensorinan, kisavaatteiden jaon ja ohjeistuksen ohella monet tunnistivat paljon tuttuja viime keväältä.

– Ihmiset, ehdottomasti ihmiset. Se loistava tunnelma, mikä erityisesti vapaaehtoisilla on. Semmonen tekemisen halu ja palo siinä, että jokainen haluaa, että kisoista tulee loistavat, Nina Hanhinen perustelee vapaaehtoisuuden parhaita puolia.

– Kyllä se on se kisafiilis ja että viihtyy tällasessa urheiluympäristössä, ja ihmiset mitkä on ympärillä. Koko paketti, mediasisältöä Leijonat.fi -sivustolle kisojen aikana tuottava Jarkko S. Laitinen sanoo.

Vapaaehtoisten tehtävät vaihtelevat laidasta laitaan. Käytännössä porukka tekee kaikkia tapahtumaan liittyviä tehtäviä asiakaspalvelusta ensiapuun. Suurin yksittäinen ryhmä on luonnollisesti kilpailujärjestelyjen tiimi, joka hoitaa kaikkea liittyen kentällä käytävien ottelutapahtumien sujumiseen. Myös kuljetuspalveluita tarvitaan runsaasti ympäri kaupunkia ja lähiseutuakin.

– Haetaan ihmisiä lentokentältä, viedään hotelleihin ja tuodaan tänne Areenalle. Eläkeläisellä hienoa hommaa, Veikko Ahtomaa sanoo tyytyväisenä.

Vapaaehtoisten osalta kaikki alkaa olla jo valmiina perjantaina alkaviin kisoihin.

– Pääsihteeri Matti (Nurminen) on sanonut jo paljon aikaisemmin keväällä, että ollaan valmiit kiekon tiputtamiseen, mutta nyt tämän päivän jälkeen mäkin voin jo mun roolista sanoa, että aletaan olla ihan oikeasti valmiita, Anu Lönnrot kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja