Vapaa-ajan asunnosta vakinainen asunto?

Vapaa-ajan asunto on seissyt betonipilarien päällä 30 vuotta. Kannattaako ja sallitaanko sen remontointi vakinaiseksi asunnoksi? Kuinka kunnan rakennustarkastaja reagoi?

Pitää jotenkin määritellä sana "kannattaako", ennen kuin kysymykseen voi vastata. Jos mökki on kohtalaisen hyvässä kunnossa, voi remontti taloudellisesti kannattaa. Jos se on huonossa kunnossa mutta on muista syistä johtuen erittäin rakas, saattaa sen remontointi kannattaa siinäkin tapauksessa. Se, mille sinä asetat painoa kannattavuudessa, on se ratkaiseva asia, jonka pohjalta vain sinä itse voit vastata kysymykseesi remontin kannattavuudesta.

Yleensä kunnat suhtautuvat myönteisesti siihen, että kesäasunto muutetaan ympärivuotiseen käyttöön, mutta aina saattaa olla asioita, jotka vaikuttavat asiaan toisinkin päin. Helpoimmin saat asiaan valaistusta soittamalla mökkikuntasi rakennusvalvontatoimistoon. Tiedän, että rakennustarkastaja suhtautuu asiaasi vähintäänkin asiallisesti, ja joissakin kunnissa ollaan asiasta jopa erittäin innostuneita, tuohan se yleensä kunnalle lisätuloja veromarkkojen muodossa. Sitä saatko luvan vai et, en kykene kenenkään tarkastajan saatikka kunnan puolesta vastaamaan.

Lue myös:

    Uusimmat