Mainos

Vantaan sähköurakat ulkopuolisen tilintarkastajan syyniin - Mäkinen jatkaa

Vantaan kaupunginhallitus selvityttää ulkopuolisella tilintarkastustoimistolla kaikki kaupungin ja sen konserniyhtiöiden sähköurakkakäytännöt kolmelta eri vuodelta viimeisten kuuden vuoden ajalta.

Lisäksi tutkitaan kaupungin käytännöt rakennuslupa-aikojen jatkamisessa.

Syynä tähän on MTV Uutisten 4.2. julkaisema uutinen kaupunginhallituksen puheenjohtajan, kansanedustaja Tapani Mäkisen (kok) toimista.

Kaupunginhallitus kuuli tänään Mäkistä ja päätti sen jälkeen yksimielisesti, että koko kaupunkiorganisaation toiminta on siihen kohdistettujen väitteiden osalta tutkittava läpikotaisin.

Selvityksen tekee ulkoinen tilintarkastusyhteisö viimeistään toukokuun 2014 loppuun mennessä.

Selvityksessään Tapani Mäkinen totesi, että syytökset eivät pohjaudu todellisuuteen.

Mäkisen mukaan ystävyys uutisoinnissa esiin nostetun vantaalaisen sähköalan yrittäjän Tommi Valtosen kanssa on ollut avointa eikä verrattavissa ns. hyvä veli – verkostojen salaiseen palvelustenvaihtoon.

Mäkinen pyysi anteeksi, että on median esiin nostamien asioiden myötä saattanut kollegansa eli muut kaupunginhallituksen jäsenet ikävään tilanteeseen, ja ollut epäsuorasti mukana myös vaikuttamassa Vantaan päätöksentekojärjestelmän maineeseen.

Kaupunginhallitus totesi myös, että se ei näe estettä sille, että Tapani Mäkinen toimii kaupunginhallituksen puheenjohtajana myös em. selvityksen ajan.

Perussuomalaiset odottavat selvitystä

Kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja, perussuomalaisten Jaakko Niinistö kertoi MTV uutisille, että kokouksessa kuultiin Tapani Mäkisen kanta.

– On kaikkien etu, että asia selvitetetään. Olemme tyytyväisiä, että selvityksen tekee ulkopuolinen tilintarkastaja. Jäämme odottamaan sitä, Niinistö totesi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.