Mainos

Vantaan asuntopalosta epäilty tunsi palossa kuolleen naisen ja oli poliisinkin vanha tuttu: "Tuolla ei kulje vapaana ihmisiä sytyttelemässä asuntoja summamutikassa"

Vantaan Kulomäen asuntopalon tutkinnassa kiinni otettu mies ja palossa kuollut nainen tunsivat toisensa, Itä-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessaan. Lauantain palossa kuoli 37-vuotias nainen, ja poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Rauno Jämsä kertoo MTV Uutisille, ettei poliisi avaa uhrin ja epäillyn suhdetta tiedotetta tarkemmin. Poliisi ei ota kantaa esimerkiksi siihen, ovatko henkilöt olleet parisuhteessa. 

– Päätimme kertoa ihmisiä rauhoitellaksemme, että henkilöt tunsivat entuudestaan. Ettei tuolla kulje vapaana ihmisiä, jotka sytyttelevät asuntoja tuleen summamutikassa. Sen enempää en henkilöiden suhdetta avaa, Jämsä sanoo.

Esitetään vangittavaksi

Jämsän mukaan henkirikoksesta epäilty on poliisille entuudestaan tuttu, mutta poliisin tiedossa ei ole, että miehellä olisi aiempaa väkivaltarikostaustaa.

Poliisi on aiemmin kertonut tutkivansa asuntopaloa tappona ja tuhotyönä. Palopaikalta löytyi viitteitä siitä, että tuli oli tahallaan sytytetty.

Epäilty otettiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kiinni kotoaan pääkaupunkiseudulta. Viikonloppuna kiinni otettua miestä esitetään keskiviikkona käräjäoikeudessa vangittavaksi.

Myös autot paloivat pihassa

Kerrostaloasunto Vantaan Maauunintiellä tuhoutui palossa. Myöhemmin lauantaina saman kerrostalon pihassa paloi kaksi henkilöautoa. Päivystävä palomestari kertoi lauantaina STT:lle, että autot sytytettiin tahallaan. Poliisi on kertonut myös selvittävänsä, onko tulipaloilla yhteyttä toisiinsa.

Jämsä kommentoi MTV Uutisille, että poliisi pitää mahdollisena sitä, että autot on sytyttänyt sama henkilö, jota epäillään asunnon sytyttämisestä. Tästä poliisilla ei kuitenkaan ole varmuutta.

– Mahdollista se olisi ainakin ajallisesti, sillä hän on ollut palojen aikaan vielä vapaana. Selvittelemme asiaa yhä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja