Vantaalla taivaalta pudonneen metalliputken arvoitus on täysin poikkeuksellinen – tiedossa ei yhtään vastaavaa tapausta

Mysteeriputki iskeytyi vantaalaisen omakotitalon katon läpi – mistä osa on peräisin? 3:21
Katso videolta Rikospaikan juttu aiheesta.

Onnettomuustutkintakeskuksella ei ole ollut tutkittavana yhtään onnettomuutta, jonka olisi aiheuttanut taivaalta pudonnut esine.

MTV uutisoi aiemmin tänään vantaalaisesta omakotitalosta, jonka katon lävisti 40-senttinen messingin värinen putki.

Laskeutumisreitti Helsinki-Vantaan lentokentälle kulkee suoraan omakotitalon yllä, ja putki on mahdollisesti pudonnut lentokoneesta laskutelineiden avaamisen yhteydessä.

Otkes ei aloittanut selvitystä

Onnettomuustutkintakeskuksen Otkesin viestintäpäällikön Tiina Bieberin mukaan tapaus ei ole Otkesissa tutkinnan alla. Tapahtuneesta oli tullut päivystysilmoitus, jonka perusteella päätettiin, ettei selvitystyötä aloiteta.

– Tämä ei ollut onnettomuus eikä vakava vaaratilannekaan. Koska kukaan ei loukkaantunut tai kuollut, lakisääteiset kriteerit eivät täyttyneet, Bieber sanoo.

Hän kertoo kaavan menevän niin, että kun tapahtuu tietyn kynnyksen ylittäviä asioita, Otkesiin tulee päivystysilmoitus.

– Sen jälkeen keskustellaan, onko perusteita lähteä selvittämään tapahtunutta tarkemmin, Bieber selventää prosessin kulkua.

Bieber kävi Otkesin tilastot läpi MTV Uutisten pyynnöstä. Hän ei löytänyt yhtään vastaavaa tapausta, jossa taivaalta pudonnut esine olisi aiheuttanut onnettomuustutkinnan käynnistymisen.

Tästä voidaan siis päätellä, ettei kukaan ole ainakaan tiettävästi loukkaantunut tai kuollut Suomessa siihen, että taivaalta olisi pudonnut esineitä.

Lue myös:

    Uusimmat